3. december 2020
Helle Løvevild Golman, eventyrer og naturfotograf, vinder årets Ritzau Pris. Her leder hun efter orangutanger i skovene på Borneo sammen med sin mand, Uri Løvevild Golman. Foto: Aref
gallery icon

Se billedserie

Helle Løvevild Golman, eventyrer og naturfotograf, vinder årets Ritzau Pris. Her leder hun efter orangutanger i skovene på Borneo sammen med sin mand, Uri Løvevild Golman. Foto: Aref
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hæder til eventyrer og naturfotograf: Vores vilde Verden-fotograf vinder pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hæder til eventyrer og naturfotograf: Vores vilde Verden-fotograf vinder pris
Roskilde - 20. november 2018 kl. 06:25

Du kender de danske eventyrere som Vitus Bering, Knud Rasmussen og Troels Kløvedal. Men Danmark er spækket med eventyrere og personer, som dedikerer sig i eventyrets ånd, og hvert år får en af dem Ritzau Prisen, der er opkaldt efter den danske eventyrer Jesper Ritzau.

arrow Læs også: Forsøgt myrdet i Gabon: Det kræver liv at redde naturen, og jeg er jo ikke død af det

Årets Ritzau Prisen går til Helle Løvevild Golman. Helle er - udover at være medlem af Kvindelige Eventyreres Klub - naturfotograf og dedikeret eventyrer. Sammen med sin mand Uri Løvevild Golman, som er født og opvokset i Herringløse nord for Roskilde, tager hun billeder til deres fælles »Project WILD«, som handler om at dokumentere verdens sidste vilde steder, for at gøre opmærksom på vigtigheden af at tage vare på naturen.

I december 2017 var Helle og Uri i Gabon i Afrika for at fotografere truede dyrearter. Her blev de overfaldet, og Uri fik utallige livstruende knivstik, men Helle fik også flere stik og afværgelæsioner. De vidste, at der ikke var tid til at gå i panik, og fokuserede på at komme på hospitalet hurtigst muligt. På vej til hospitalet i bilen gjorde Helle alt, hvad hun kunne for at standse Uris blødninger.

Siden har Helle stort set ikke veget fra Uris side. I dag, et år efter angrebet, har Uri stadig ikke genvundet sin fulde førlighed, men har nu lært at gå igen, med støtte fra kun én person, og Helle arbejder på at få fuld funktion tilbage i sin højre hånd. Det er deres fælles kamp, både for naturen men også for hinanden, der nu giver Helle Løvevild Golman Ritzau Prisen.

De to eventyrere kan igen opleves på onsdag klokken 20 på TV2, hvor andet afsnit af deres serie »Vores Vilde Verden« bliver sendt.

Sammen med advokat Knud Foldschack er de i øvrigt i gang med at skabe en fond, så »WILD« kan blive en større og stærkere bevægelse, der skaber en større forståelse for, at vi ikke kan leve uden den vilde natur.

Ritzau Prisen uddeles under en ceremoni lørdag den 24. november klokken 14 i Cinemateket i København.

arrow Lise Nørgaard Legatet uddelt: Går til lokale naturfotografer
17. juni 2019 kl. 09:59 Opdateret: kl. 09:59
arrow Stukket ned i Gabon: Naturfotograf i bedring
24. januar 2018 kl. 18:20 Opdateret: kl. 11:07
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk