26. februar 2021
Hadia Ahmadi fra Viby Skole med sit maleri, som bliver Roskilde Kommunes bidrag til kommunernes gave til dronning Margrethe. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Hadia Ahmadi fra Viby Skole med sit maleri, som bliver Roskilde Kommunes bidrag til kommunernes gave til dronning Margrethe. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hadias maleri bliver Roskildes gave til dronningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hadias maleri bliver Roskildes gave til dronningen
Roskilde - 22. maj 2020 kl. 09:35

Et billede malet af Hadia Ahmadi fra 3. klasse på Viby Skole er udvalgt til at blive Roskilde Kommunes bidrag til de danske kommuners fælles gave til dronningen, der i april fyldte 80 år. Alle 98 kommuner sender hver et billede, som er malet af elever på 3. klassetrin, til Kommunernes Landsforening. Oprindeligt skulle gaven have været overbragt ved en ceremoni på Christiansborg Slot med to elever fra hver skole, men det måtte aflyses på grund af nedlukningen som følge af coronavirus.

Selve udvælgelsen af maleriet er også blevet forsinket, men nu har en jury bestående af borgmester Tomas Breddam, direktør Ane Kristine Christensen fra Skole og Børn samt skolekonsulent Maja Blicher Christensen besluttet, at Hadias billede bliver kommunens bidrag til gaven. Som begrundelse nævnes blandt andet billedets teknisk gode kvalitet og de mange detaljer, dels i motiver fra Roskilde Kommune, dels i dronningen og hendes kunstneriske evner og saks og pensler i hatten. Det var en obligatorisk del af opgaven, at billedet skal indeholde et portræt af dronningen og et vartegn fra kommunen.

Juryen havde tre billeder at vælge imellem, da der også var kommet bud fra Nordskolen i Jyllinge og Østervangsskolen i Roskilde, som forinden selv havde fundet det maleri, de vurderede som det bedste. Borgmester Tomas Breddam havde efter eget udsagn allerhelst sendt alle de tre gode billeder videre til gaven, men da der kun skulle vælges det ene, faldt valget på Hadias billede.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk