13. august 2020
Efter Anker Hansens  konkurs bliver færdiggørelsen af Hyrdehøj Plejecenter delt op i mindre entrepriser, der skal udbydes. Forventningen er nu, at indflytningen kan finde sted inden nytår. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Efter Anker Hansens konkurs bliver færdiggørelsen af Hyrdehøj Plejecenter delt op i mindre entrepriser, der skal udbydes. Forventningen er nu, at indflytningen kan finde sted inden nytår. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Håb om åbning i år af konkursramt plejecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Håb om åbning i år af konkursramt plejecenter
Roskilde - 12. juli 2020 kl. 06:04
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er skidt, men det kunne være værre.

arrow Læs også: Plejecentre har stadig linoleum fra 70'erne

Sådan vurderer formanden for sundheds- og omsorgsudvalget, Morten Gjerskov (S), situationen omkring Hyrdehøj Plejecenter.

Plejecentret skulle være taget i brug efter sommerferien, men den tidsplan blev skudt i sænk i slutningen af maj, da entreprenøren - Frederikssund-virksomheden Anker Hansen & Co. A/S - gik konkurs.

Der mangler ikke at blive lavet meget på plejecentret, men ikke desto mindre skal det laves, før de kommende beboere kan flytte ind, og den dato er stadig ukendt, men ikke helt så langt ude i fremtiden som først antaget.

- Lige da vi fik beskeden om konkursen, var vi omme på den anden side af nytår, men ud fra de meldinger, jeg får, er der udsigt til, at det kan blive i år, siger Morten Gjerskov.

Nogle har faktisk taget en del af byggeriet i brug. Det er kommunens hjælp til selvhjælp-team, der allerede er »flyttet ind« i lokaler, som de bruger som udgangspunkt for det daglige, udekørende arbejde. Men egentlige beboere i skikkelse af plejekrævende borgere er der ingen af.

Der er dog heldige omstændigheder. En stor del af de kommende beboere er borgere, som i dag bor på Asterscentret, og som har taget imod et tilbud om at få en bolig i det nye plejecenter. Eftersom kommunen under ingen omstændigheder har tænkt sig at lukke Asterscentret, inden Hyrdehøj Plejecenter er blevet taget i brug, er der således ingen af borgerne i denne gruppe, der kommer i klemme, ud over at de må vente længere på den ny bolig.

- Men dem, jeg er bekymret for, er demente, som bor hjemme, og som er visiteret og klar til at flytte ind på demensplejehjemmet. De må væbne sig med tålmodighed, og det er svært, når man er der, hvor man er blevet visiteret. Det er ikke den bedste situation, vi står i, men det kunne have været meget værre, for man kunne have frygtet, at det ville tage meget længere tid, end det formentlig kommer til, siger Morten Gjerskov.

arrow Nyt Asterscenter bliver aktuelt i 2026
26. september 2018 kl. 13:53 Opdateret: kl. 15:05
arrow Behov for to nye plejecentre inden for seks år
21. maj 2015 kl. 14:52 Opdateret: kl. 14:52
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk