19. juni 2019
Tidligere domorganist Finn Evald »piner » tredjeårsstuderende Sidse Jensen. Hun er snart færdig med sin uddannelse og har allerede fået job som organist i Magleby og Holtug på Stevns. Foto: Steen Østbjerg
gallery icon

Se billedserie

Tidligere domorganist Finn Evald »piner » tredjeårsstuderende Sidse Jensen. Hun er snart færdig med sin uddannelse og har allerede fået job som organist i Magleby og Holtug på Stevns. Foto: Steen Østbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gyser med happy end

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gyser med happy end
Roskilde - 06. februar 2019 kl. 06:17
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Både studerende og medarbejdere ved Sjællands Kirkemusikskole havde set frem til sommeren 2018. Det var der, skolen skulle flytte fra den ene ende af Allehelgensgade til den anden, hvor nye rammer med bedre udfoldelsesmuligheder ventede.

arrow Læs også: En institutions vemodige farvel

Skolen flyttede - det blev den ganske enkelt nødt til, eftersom Allehelgensgade 8 var blevet solgt - men i nummer 19 var alting langtfra klar til at tage imod skolen.

- Det har været en gyser! siger kirkemusikskolens rektor, Ole Brinth.

Gyseren er det byggeri, der skulle give skolen mere albuerum med flere lokaler og langt bedre plads til både undervisning og administration. Tidsplanen for byggeriet blev pulveriseret, blandt andet fordi der skulle funderes helt anderledes end forudset.

- Så vi har været udfordret! siger Ole Brinth med et skævt smil.

Men nu er trængselstiderne omme. Da Sjællands Kirkemusikskole i weekenden havde åbent hus med åben undervisning forud for næste skoleår, var det første gang, at kirkemusikskolen fungerede i sin nye form, hvor den gamle bygning, der er fra 1900, blev suppleret af den nye bagved, som blandt andet indeholder en sal, der er velegnet ikke kun til undervisning, men også til koncerter.

- Det har vi glædet os til! Det er superlækkert! siger AnneBeth Kulager med eftertryk.

Helt færdigt er byggeriet dog ikke, for forsinkelsen betød, at nogle ting venter på at blive lavet helt færdige, til vinteren er overstået. Men det er småting, der mangler, så nu er skolens aktiviteter endelig samlet på den ny adresse.

- Det sidste halve års tid har vi måttet låne Landemodesalen i Palæet for at få dækket vores behov for en sal, men nu har vi vores egen. Der har været en helt utrolig langmodighed både blandt lærere og elever, så det er faktisk gået forrygende, selv om det sidste halve år ikke har været, som vi havde regnet med, siger Ole Brinth.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk