25. oktober 2020
Mens Roskilde Gymnasium og Roskilde Katedralskole kører om torsdagen, venter studenterne på Himmelev Gymnasium med at køre til om fredagen, efter at de har fået deres eksamensbeviser.
gallery icon

Se billedserie

Mens Roskilde Gymnasium og Roskilde Katedralskole kører om torsdagen, venter studenterne på Himmelev Gymnasium med at køre til om fredagen, efter at de har fået deres eksamensbeviser.
Foto: Himmelev Gymnasium Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium har haft held med at sætte grænser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium har haft held med at sætte grænser
Roskilde - 29. juni 2019 kl. 09:28

I sin tale til studenterne på Himmelev Gymnasium kom rektor Johnny Vinkel ind, at skolen ikke kun har udfordret eleverne fagligt.

arrow Læs også: Rektor: Stiller vi for store krav til hinanden?

- Vi har også sat grænser for jeres adfærd. Her tænker jeg eksempelvis på fraværsregistrering, plagiatkontrol, alkoholkodeks og umiddelbart indlysende regler for samvær. Selv om regler kan virke begrænsende, så er det en vigtig dannelsesopgave gennem tillidsfuld samtale at give unge mennesker en forståelse for, at fælles spilleregler er nødvendige for trivslen, fællesskabet og kvaliteten af samværet, sagde han og nævnte afslutningen på skoleåret som eksempel.

- Vi har i de senere år meldt klare rammer ud for skoleårets afslutning med det formål, at de tilhørende arrangementer ikke blot skal være sjove for afgangseleverne, men også for resten af skolen. Det har vist sig, at det faktisk er muligt at lave intelligent og morsom underholdning i forbindelse med nedrivning og kåringsshow uden at håne eller krænke andre. I har i enkelte tilfælde været i tvivl om, hvor langt I kunne gå - det er kun ganske naturligt for unge mennesker - men I har været gode til at spørge mig undervejs - og I har heldigvis været meget modtagelige for gode råd. Tak for det.

Johnny Vinkel roste også eleverne for at have gjort afviklingen af dette års udgave af sidste skoledag til den bedste i hans 16 år som rektor på Himmelev Gymnasium.

- Som noget helt nyt havde vi indlagt en seance, hvor vi på en underholdende og lidt drillende måde offentliggjorde jeres eksamensplan, hvilket mildest talt gav anledning til store følelsesmæssige reaktioner. Det var faktisk ret vildt at overvære! I skal have stor tak for jeres måde at afvikle skoleårets afslutning på, og jeg vil gerne kvittere for jeres eksemplariske opførsel med en symbolsk præmie til jeres vogntur, sagde han.

Præmien bestod af kildevand i alle studentervogne til den efterfølgende vogntur, som på Himmelev Gymnasium finder sted efter translokationen fredag formiddag, mens der på de to andre almene gymnasier køres rundt om torsdagen.

- Husk at bringe jeres personlige, sociale og faglige kompetencer i spil fremover til glæde for jer selv og fællesskabet. Det er en væsentlig forudsætning for den danske velfærdsstat, som vi skal huske at sætte pris på og værne om, sagde Johnny Vinkel.

arrow Skal studieturen gå til Randers i stedet for til Rom?
29. juni 2019 kl. 10:35 Opdateret: kl. 18:25
arrow Billeder: Kåde studenter på torvet
27. juni 2019 kl. 13:34 Opdateret: kl. 13:35
arrow Syv studenter var de første
24. juni 2019 kl. 17:06 Opdateret: kl. 15:20
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk