17. maj 2021
Joachim Ibsen (midten) under en science talent-camp.
Joachim Ibsen (midten) under en science talent-camp.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasium bevarer sit science-certifikat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasium bevarer sit science-certifikat
Roskilde - 16. januar 2021 kl. 18:26

For femte år i træk har Roskilde Gymnasium fået fornyet sit Certifikat i Science og Talent. For at blive certificeret i Science og Talent skal man som skole leve op til en række krav, der blandt andet indbefatter kompetenceudvikling af lærere, tydelig talentstrategi, talentaktiviteter på skolen, deltagelse i konkurrencer og events.

arrow Læs også: Gymnasium fik lige 100.000 kroner ekstra til undervisning

På gymnasiet på Domkirkepladsen har de længe haft særligt fokus på talenter indenfor science, også før de fik en certificering. Det udmønter sig i, at der hvert skoleår er aktuelle og relevante tilbud, der rækker langt ud over den almindelige undervisning.

- Et certifikat i Science og Talent er enormt væsentligt for os som uddannelsesinstitution. Det er en blåstempling af skolens talentstrategi, som vi hvert år reviderer, så vi sikrer os, at vores forskellige talenttilbud er varierede og relevante. Vi har både talentaktiviteter hjemme på gymnasiet og ude hos vores samarbejdspartnere herunder Science Talenter i Sorø, siger Christine Brænder Almstrup, lektor og naturvidenskabskoordinator på Roskilde Gymnasium.

Naturvidenskabskoordinator og lektor Christine Brænder Almstrup (th) holder det nyerhvervede certifikat i Science og Talent. Hun står sammen med uddannelseschef og forskerspirerkoordinator Liv Fernley Schoppe (tv) under det nyerhvervede banner, som hænger på Roskilde Gymnasiums Sciencebygning.

I år har Roskilde Gymnasium blandt andet 13 elever med i talentforløb hos Science Talenter. Forløbene spænder fra »Klima« over »Fremtidsteknologi« til »Bioteknologi« og »Fysik og Matematik«. Talenttilbuddet giver gymnasiets elever flere faglige udfordringer og mulighed for at møde eksperter inden for en række forskellige områder. Camps hos Science Talenter i Sorø, hvor eleverne mødes i flere omgange omkring en fælles faglig interesse, kaster også for flere elever spændende bekendtskaber, netværk og inspirerende samtaler af sig.

- Science Talent-forløbet har givet mig en unik mulighed for at lære om et emne på en anderledes måde end i skolen, da jeg har haft meget længere tid til at gå i dybden med det. Man får lov til at lave vilde forsøg, og så er der fokus på at lære i stedet for bedømmelse, fortæller biotek-elev Joachim Ibsen, som har deltaget i Robotteknologi-camp i 2.g og Forsker-camp i 3.g. Derudover har han også skrevet forskerspirer-projekt i dette skoleår.

- Så vi er af mange grunde stolte over vores generhvervelse af certifikat og vores banner, siger Christine Brænder Almstrup, som her under corona-nedlukningen har startet et virtuelt »Unge Forsker-forløb« op på gymnasiet.

I efteråret tog hun initiativ til en foredragsrække for de biovidenskabelige elever, hvor en seniorforsker fra Københavns Universitet var indbudt til at afholde Bioscience Lectures om »Translationel kræftforskning i øjenhøjde«.

arrow Gymnasium sender 12 elever med til talentprogram
21. april 2021 kl. 19:27 Opdateret: kl. 12:15
arrow Skuffede gymnasieelever forbigået i genåbning
19. april 2021 kl. 12:31 Opdateret: kl. 12:40
arrow Gymnasieelevers coronadagbog gemmes til eftertiden
27. marts 2021 kl. 15:38 Opdateret: kl. 15:07
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk