7. maj 2021
3.u fra Roskilde Gymnasium - her flankeret af historielærer Jonas Paludan til venstre - har nu officielt overdraget et eksemplar af coronadagbogen »Dagbog fra coronakrisen - en gymnasieklasse fortæller« til Roskilde Museum. Foto: Roskilde Gymnasium
3.u fra Roskilde Gymnasium - her flankeret af historielærer Jonas Paludan til venstre - har nu officielt overdraget et eksemplar af coronadagbogen »Dagbog fra coronakrisen - en gymnasieklasse fortæller« til Roskilde Museum. Foto: Roskilde Gymnasium
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasieklasses coronadagbog officielt indlemmet i museets arkiv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieklasses coronadagbog officielt indlemmet i museets arkiv
Roskilde - 02. maj 2021 kl. 16:03
Af Lasse Petersen

Som DAGBLADET i slutningen af marts kunne fortælle, brugte en gymnasieklasse fra Roskilde Gymnasium nedlukningen i 2020 til at nedfælde en samlet coronadagbog, som blandt andet skulle gemmes på Roskilde Museum til eftertiden.

arrow Læs også: Dagbog fra coronakrisen: Gymnasieklasse fra 'Amtet' skriver sig gennem pandemien

Netop den detalje blev markeret onsdag den 28. april, hvor 3.u-klassen til en mindre reception officielt afleverede deres bog til museumsinspektør Mette Høj.

- Jeres fortælling om, hvordan I har oplevet at blive sendt hjem fra skole, og hvordan I har oplevet hjemmeundervisningen, og det her savn, som der må have været. Alt det kan jeg nu læse om i den her flotte publikation, men man kan også læse om det om 75 og 100 år - og om endnu længere tid. Det er førstehåndsberetninger om, hvordan det var at være ung og gå i 2.g i 2020. Coronadagbogen får nu et museumsnummer og vil altid komme til at ligge i vores arkiver - så vores oldebørn vil kunne læse de her beretninger, sagde museumsinspektøren i anledningen.

Elevernes samlede dagbogsnotater vil dermed blive sikkert opbevaret for eftertiden, hvor kommende generationer kan gå på opdagelse i de unge menneskers oplevelse af pandemien.

I klassen er de stolte over resultatet.

- Det er en stor ære at få lov at stå her i dag med et fysisk eksemplar af 3.u's syn på den første corona-nedlukning. Det her fysiske eksemplar er en kilde til vores klasses tanker, erindringer og oplevelser under en verdensomspændende epidemi. Vores corona-dagbog startede som en form for kildeøvelse og et rigtig hyggeligt afbræk fra virtuel undervisning, men nu står vi her på Roskilde Museum og skal til at overrække vores personlige bidrag til Danmarkshistorien, hvilket jeg personligt synes er ret vildt, sagde elevrepræsentant Frederikke Dragsted i en takketale til arrangementet.

arrow Gymnasieelevers coronadagbog gemmes til eftertiden
27. marts 2021 kl. 15:38 Opdateret: kl. 15:07
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk