20. oktober 2018
Marie Brandenborg Pedersen og Oliver Johannes Dyg á Rógvi fra 2.x på Roskilde Gymnasium holdt talen ved afskedsceremonien for klassens tur til Indien.
gallery icon

Se billedserie

Marie Brandenborg Pedersen og Oliver Johannes Dyg á Rógvi fra 2.x på Roskilde Gymnasium holdt talen ved afskedsceremonien for klassens tur til Indien.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasieelever vakte opsigt i Indien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever vakte opsigt i Indien
Roskilde - 07. december 2017 kl. 18:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Marie Brandenborg Pedersen har stadig den hennatatovering på hånden, som hun fik i Indien for en uge siden. Tatoveringen forsvinder igen, men det gør de mange minder og indtryk ikke, som hun og hendes klassekammerater fra 2.x på Roskilde Gymnasium fik i de 12 dage, hvor de boede hos indiske familier og gik i skole langt væk hjemmefra.

Sammen med Oliver Johannes Dyg á Rógvi blev hun opfordret til at holde tale til afskedsceremonien, der markerede afslutningen på klassens ophold på Delhi Public School Bangalore North i det sydlige Indien.

De indiske elever var på besøg på Roskilde Gymnasium i efteråret, og næste år skal en ny klasse på udvekslingsbesøg igen.

Millionbyen Bangalore er Indiens svar på Silicon Valley, og eleverne fik den indiske levevis helt under huden, da de var indkvarteret privat hos indiske gymnasieelever og deres familier.

Marie boede sammen med klassekammeraten Sara hos en familie ude på landet, mens Oliver og vennen Gustav delte værtsfamilie. Deres indiske familie boede i en lejlighed i et gated community - dvs. et indhegnet beboelsesområde, hvor adgangsforholdene bliver kontrolleret.

Udover undervisning på Delhi Public School Bangalore North bød udvekslingsopholdet også på trekking, køretur i jeep, besøg på virksomheder og en to-dages tempeltur.

- Vi skulle tage skoene af og gå barfodet 600 trin op til et tempel. I templet var en 19 meter høj statue, som forestillede en hellig mand, men da vi nåede toppen af bjerget, var de indiske turister, som vi mødte, mere interesseret i at fotografere os danskere end den hellige statue i templet, beretter Oliver.

Siden sommerferien har Indien været på skoleskemaet i de fleste fag. Marie og Oliver og resten af klassen på Roskilde Gymnasium har især haft fokus på kastesystem, vejrforhold i Indien og den økonomiske udvikling i landet. Sidstnævnte emne bliver her efter hjemkomsten behandlet i de AT-projekter, som eleverne er i gang med at skrive og snart skal aflevere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk