15. oktober 2019
Marin med Amtet samarbejder lige nu med forskere fra Aarhus Universitet Risø, men har også samarbejdet med RUC, Vikingeskibsmuseet, Plastic Change og Roskilde Oplevelseshavn. Foto: Roskilde Gymnasium
gallery icon

Se billedserie

Marin med Amtet samarbejder lige nu med forskere fra Aarhus Universitet Risø, men har også samarbejdet med RUC, Vikingeskibsmuseet, Plastic Change og Roskilde Oplevelseshavn. Foto: Roskilde Gymnasium
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasieelever skal have dykkercertifikat for at være med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever skal have dykkercertifikat for at være med
Roskilde - 14. maj 2019 kl. 16:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På Roskilde Gymnasium er der en gruppe elever, som ikke er blege for at trække i våddragter og snorkeldykke som led i deres undervisning. Gruppen »Marin med Amtet« består af elever med en fælles interesse for havmiljøet, og et af kravene for at være med er, at man skal have dykkercertifikat.

Den marine gruppe er dannet af biologilærerne, Rune Olsen og Gorm Worsøe Clausen, der også leder gruppens aktiviteter i det daglige. Gruppen indgår i Roskilde Gymnasiums arbejde med talentudvikling, og den har gennem de seneste år samarbejdet med mange forskellige partnere omkring Roskilde Fjord - herunder RUC, Aarhus Universitet Risø, Plastic Change, Vikingeskibsmuseet, Roskilde Oplevelseshavn og Scansub DK Diver, hvor mange af eleverne tager deres dykkeruddannelse. Senest er Marin med Amtet gået ind i et projekt, som handler om klimapåvirkninger af havet. Forskere fra Aarhus Universitet Risø forsker aktivt i ålegræsbedenes evne til at binde kulstof i søgræs-depoter, og gymnasieleverne kopierer forskernes metoder for bedre at forstå systemerne og vores muligheder for at styrke dem.

Den marine elevgruppe har været ude på den første ålegræstur til et udvalgt område ved bredden af Roskilde Fjord, hvor de fik afprøvet metoder til overvågning af ålegræsbedenes udbredelse. Gruppen fik i 2018 midler fra Roskilde Kommunes Klimafond til anskaffelse af udstyr til arbejdet under overfladen, og eleverne brugte det nye udstyr til at snorkeldykke med undervandskameraer langs liner, som de selv havde udlagt fra kysten. Undervejs fik de noteret udbredelsen af ålegræsplanterne og de forhold, som måske kan udgøre en trussel mod ålegræssets vækst. Planen er, at gruppen fremover skal følge op på undersøgelserne på samme lokalitet.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk