17. maj 2021
Kommunen vil hjælpe Dyreinternatet ved Darup med at undgå for meget gruskørsel tæt på.
Kommunen vil hjælpe Dyreinternatet ved Darup med at undgå for meget gruskørsel tæt på.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grusgravere skal passe på dyrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grusgravere skal passe på dyrene
Opdateret 14. april 2021 kl. 09:44
Roskilde - 14. april 2021 kl. 09:30

Når grusgravningen starter i området nord for Darup, skal entreprenørerne tage hensyn til og passe på dyrene hos Roskilde Dyreinternat, der ligger i dette område.

Sådan lød en af konklusionerne, da Roskilde Plan- og Teknikudvalg diskuterede de mange problemer, som opstår, når grusudvindingen i dette område.

På grund af råstofloven, der giver fortrinsret til udvinding, kan de lokale myndigheder forhindre denne aktivitet, der samtidig vil skabe store trafik-problemer i området.

Blandt de mulige ruter for den kommende omfattende trafik med grus-lastbiler, diskuterede udvalget , hvilken løsning der vil være mindst ringe, fortæller udvalgets formand Jens Børsting.

Lastbilerne kan ikke passere de små jernbane-broer og tunneller på ruten imod Ringstedvej. Vejen over Darup, Kamstrup og Vor Frue er også al for smal og snoet.

Derfor er den eneste løsning af køre ad Darupvej forbi Dyrskuepladsen til Køgevej og motorvejen. Her vil kommunen nu forhandle med de to grus-firmaer, som skal arbejde i området, for at få dem til at tage en rute øst og nord om dyreinternatet.

Samtidig vil det betyde, at de mange lastbiler ikke skal køre lige forbi Himmelsøen, som bruges af mange roskildensere om sommeren.

tk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk