19. december 2018
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gratist stak af to gange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gratist stak af to gange
Roskilde - 14. november 2017 kl. 13:33
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 16-årig fra Hedehusene gjorde alt, hvad der stod i hans magt, for at undgå at betale for at køre med bus i Roskilde mandag morgen. Det lykkedes første gang, men anden gang klappede blev han bogstaveligt talt løbet op af politiet.

Den 16-årige var første gang gratist i en bus på vej ad Københavnsvej mod Roskilde Station. Ved Ro's Torv steg to kontrollører på bussen og bad passagererne vise billet, men det havde den 16-årige meget lidt lyst til, så han skyndte sig at springe ud af bussen og spæne om det nærmeste hjørne.

Det gik ham dog hverken værre eller bedre, end at de selv samme buskontrollører lidt senere ved busstoppestedet ved Stenkrogen steg ind i en bus på vej ud ad Køgevej - i netop dén bus, hvor den 16-årige havde fortsat sin rejse.

I den forbindelse var det ingen hjælp for ham, at kontrollørerne hurtigt genkendte ham, men det lykkedes ham at skubbe en af de uniformerede folk til side og spurte over i retning af Roskildevænget med den anden kontrollør i hælene.

Politiet blev tilkaldt og hjalp med at eftersøge gratisten i kvarteret. Han blev spottet i løb og forsvandt igen ud af syne, men blev dog til sidst fundet stakåndet i en opgang, hvor han prøvede at gøre sig usynlig.

Busturen bliver en halvdyr affære for den 16-årige - betydeligt dyrere end et ungdomskort, der ville have gjort mødet med kontrollørerne fuldstændig uproblematisk.

Dels er han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af hans voldelige optræden over for den ene af buskontrollørerne - den slags giver en bøde - og dels kan han se frem til at skulle betale to gange kontrolafgift for at have kørt uden billet to gange.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk