17. januar 2021
Graffitidronningen Martha Cooper kigger forbi hollandske Shoes arbejde på tribunen over for Orange Scene. De to har tydeligvis respekt for hinanden og aftaler hurtigt at tale videre senere under festivalen. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Graffitidronningen Martha Cooper kigger forbi hollandske Shoes arbejde på tribunen over for Orange Scene. De to har tydeligvis respekt for hinanden og aftaler hurtigt at tale videre senere under festivalen. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Graffitimoderen og hendes følge af tilbedere i Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Graffitimoderen og hendes følge af tilbedere i Roskilde
Opdateret 29. juni 2016 kl. 15:20
Roskilde - 29. juni 2016 kl. 11:41
Af Kristian Jørgensen

Graffitien strækker sig hundredmetervis af staldmure, billboards og sirlige installationer på Roskilde Festival, som har hentet snesevis af graffitikunstnere ind for at vise noget af tidens bedste spraykunst fra hele verden.

arrow Læs også: Chilipebrene kører revanchen i hus

Ingen af dem matcher en 73-årig kvinde med joggingbukser og praktisk jakke, der kan benove selv den mest cool graffitimaler alene ved at tage et billede af hans værk.

Martha Cooper blev afgørende for udbredelsen af graffiti, da hun i 1984 dokumenterede den spirende kunstform i fotobogen »Subway Art«, og at blive indfanget af hende linse er en stor kredit. Den smilende gråhårede kvinde taler rosende om graffitikunsten på Roskilde Festival, men hun er heller ikke selv i tvivl om, hvem der er den store fisk i dammen.

- De fortæller mig allesammen, at de startede på grund af mit arbejde, siger den 73-årige Cooper med et uigennemtrængeligt selvsikkert smil.

Hun er i mere jævnbyrdigt selskab med den hollandske graffiti- og street art-kunstner Shoe (Niels Meulman), som har fået tjansen med at male bagtribunen over for Orange Scene.

I år bliver det med linjerne »More to the picture than meets the eye. Hey hey my my graffiti art will never die«, som er et let redigeret citat af en af Neil Youngs store sange, men Shoe var ikke klar over, at ophavsmanden skulle være hovednavn på Orange Scene, da han valgte sit motiv.

arrow BILLEDER: Satans helte på Arena
29. juni 2016 kl. 22:07 Opdateret: kl. 09:40
arrow Festival: Damon Albarns grænseløse ønske
29. juni 2016 kl. 21:20 Opdateret: kl. 21:02
arrow Billeder: Roskilde Festival har slået dørene op til musikken
29. juni 2016 kl. 17:02 Opdateret: kl. 08:10
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk