16. september 2019
Rehab Golf starter med opvarmning, inden jagten går på de ni huller. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Rehab Golf starter med opvarmning, inden jagten går på de ni huller. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Golf giver livsglæde til handicappede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Golf giver livsglæde til handicappede
Roskilde - 19. august 2018 kl. 07:26
Af Katrine H. Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et slagtilfælde vendte op og ned på Hans Møllegaards liv for 22 år siden. Han fik nedsat muskelkraft i hele venstre side og måtte sige sit fuldtidsjob op. Men golf, som han på daværende tidspunkt allerede havde spillet i 20 år, kunne han ikke undvære.

arrow Læs også: Golfklub kan vinde miljøpris

- Golf har været en af mine helt store passioner, så jeg besluttede, at selvom det nu blev vanskeligere at spille, så skulle det ikke stoppe mig fra at spille. Jeg ville prøve at have så normal en hverdag som muligt. Der gik heller ikke lang tid, før jeg var på banen igen efter blodproppen. Nu spiller jeg cirka to gange om ugen, siger 71-årige Hans Møllegaard, der er udvalgsformand for Rehab Golf og initiativtager.

Han ville udbrede mulighederne for at spille golf og samtidig være handicappet, og derfor forsøgte Hans Møllegaard at få golfklubber og handicappede til at interessere sig for Rehab Golf, som i dag tæller 20 medlemmer og ni frivillige hjælpere, der hver fredag spiller, så længe vejret tillader det.

- Golf er supergodt til genoptræning. Faktisk en af de bedste sportsgrene egnet til det, viser undersøgelser. Der er både genoptræning, koordination, teknik, bevægelse, samtidig med socialt samvær og smuk natur. Derfor er det dejligt at dele glæden med andre, siger Hans Møllegaard.

74-årig Ole Prehn er en af de nyeste spillere hos Rehab Golf og var med for fjerde gang fredag formiddag. Han blev ramt af en blodprop for seks år siden, og det ændrede hele hans hverdag. Han er glad for at være en del af Rehab Golf, som betyder utrolig meget for ham allerede.

- Det er rigtig rart at være aktiv fremfor at sidde derhjemme. Før jeg fik en blodprop, var jeg aktiv med en masse forskellig sport, og lige pludselig kunne man ingenting. Så det er rart at være ude og spille golf med de andre. Det er netop dér, at man kan mærke, at man lever, siger Ole Prehn.

arrow Golfbane bliver klasseværelse
13. januar 2019 kl. 15:29 Opdateret: kl. 17:57
arrow Golfklub gør klar til at udvide baneanlæg
13. januar 2019 kl. 14:33 Opdateret: kl. 17:55
arrow Golfbane får mere natur
02. november 2018 kl. 10:38 Opdateret: kl. 10:38
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk