25. september 2021
Der bliver heller ingen store koncerter i Byparken i Roskilde i år. Billedet her er fra 2019, hvor Birthe Kjær optrådte. Foto: Kim Rasmussen
Der bliver heller ingen store koncerter i Byparken i Roskilde i år. Billedet her er fra 2019, hvor Birthe Kjær optrådte. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gimle: Ingen byparkkoncerter i år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Gimle: Ingen byparkkoncerter i år
Roskilde - 04. maj 2021 kl. 14:18
Af Lasse Petersen

Coronaudmeldingen fra tirsdag morgen lægger op til mere genåbning, men sætter også en stopper for mange af de kulturtilbud, danskerne plejer at kunne nyde over sommeren. Roskilde Festival er således igen aflyst, og nu melder Gimle ligeledes, at byparkkoncerterne for 2021 heller ikke bliver til noget.

arrow Læs også: Se billederne: Hed start på nye sommerkoncerter

- Der kommer ikke til at være byparkkoncerter i år. Det ser vi simpelthen ikke som værende muligt, siger Gimles spillestedsleder Lars Sloth.

Det er Gimle, der i samarbejde med Roskilde Kommune plejer at stable gratiskoncerterne i Byparken på benene i juli. De nye retningslinjer spænder dog ben for det, da der i denne periode maksimalt må samles 2000 personer til koncert, og gæsterne her skal deles ind i sektioner af 200.

Måske musik alligevel

Med udsigt til omfattende udfordringer omkring indhegning og stole til gæster i det fri, vurderer Gimle derfor, at årets store koncerter i hjertet af byen ikke kan lade sig gøre. Samtidig håber Lars Sloth dog, at musikken alligevel kan komme til at spille i Byparken - muligvis i form af mindre og anderledes arrangementer.

- Vi har ikke noget klar i skuffen, men det vil vi sætte os og kigge på, så vi alligevel kan få noget musik i byen over sommeren. Så vi vil ikke udelukke Byparken, men det bliver ikke som byparkkoncerter, siger han.

På selve Gimle slår man dørene op til indendørs koncerter torsdag den 6. maj. Her frustrerer det stadig, at spillestederne endnu ikke har modtaget opdaterede retningslinjer for genåbningen.

- Det ville være rart med en opdateret vejledning, og vi håber, at vi får den, inden vi åbner. Før vi har den, kan vi jo ikke melde endeligt ud til vores publikum, siger Lars Sloth.

Han tager desuden dagens politiske aftale med ophøjet ro.

- Det er forventeligt. Vi er dog ærgerlige over, at det skulle tage så mange måneder af finde frem til, for det ligner til forveksling det fra efteråret, siger han.

arrow Godt gang i billetsalget til nye sommerkoncerter
01. juli 2021 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:04
arrow Gimle går live på Musicon
25. juni 2021 kl. 11:59 Opdateret: kl. 10:12
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk