23. januar 2020
Ragnarock har valgt at fortælle historien om Gasolin? ved at tage udgangspunkt i otte af bandets sange. En del af udstillingen vises i museets eventsal, så der skal også være plads til, at der kan foregå arrangementer. Udstillingen er stadig under opbygning, så standeren i forgrundener ikke komplet.  Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ragnarock har valgt at fortælle historien om Gasolin? ved at tage udgangspunkt i otte af bandets sange. En del af udstillingen vises i museets eventsal, så der skal også være plads til, at der kan foregå arrangementer. Udstillingen er stadig under opbygning, så standeren i forgrundener ikke komplet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gasolin' vender museum på hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gasolin' vender museum på hovedet
Opdateret 10. september 2019 kl. 13:03
Roskilde - 10. september 2019 kl. 00:40
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I over tre år har medarbejderne på museet Ragnarock i Roskilde skullet lytte til den gamle protestsang »I kan ikke slå os ihjel«, som de besøgende har kunnet synge med på til et stort fælleskor. Den bliver nu skiftet ud med »Kvinde min«, men det bliver langt fra den eneste ændring, der sker på museet for pop, rock og ungdomskultur i forbindelse med særudstillingen »Så kom med mig - Gasolin' 1969-78«, der åbner fredag den 13. september.

arrow Læs også: Instruktør af Gasolin'-dokumentar glad for filmens lange levetid

Efter at have haft den samme udstilling siden åbningen i foråret 2016 bliver der ændret godt og grundigt på indretningen. Hidtil er publikum blevet kørt med elevator op til 3. sal, men i stedet bliver de sat af på 2. sal, hvor Gasolin'-udstillingen begynder i rummet med den store pladespiller.

Udstillingen fortsætter ind i museets eventsal, og så kan publikum gå op ad trappen til 3. sal, hvor alt vil være, som det plejer. Med andre ord har Ragnarock vendt sin indretning på hovedet.

Fakta om udstillingen
  • I år er det 50 år siden, rockbandet Gasolin’ blev stiftet
  • Ragnarock markerer det med særudstillingen »Så kom med mig - Gasolin’ 1969-78«.
  • Det bliver museets første større særudstilling.
  • Udstillingen åbner fredag den 13. september og vises frem til udgangen af juli 2020.
  • Parallelt med særudstillingen inviterer Ragnarock til en række arrangementer. Blandt andet viser museet Anders Østergaards dokumentar om Gasolin’ og inviterer til en samtale med instruktøren selv om hans blik på bandet, ligesom museet i en række arrangementer ser på Gasolin’ fra et 2019-perspektiv.

- Den gamle udstilling har kunnet trække publikum i tre år, men nu havde vi behov for, at der skulle ske noget mere, siger Sidsel Risted Staun, formidlingschef i Museumskoncernen Romu, som Ragnarock er en del af.

Modsat hvad man skulle tro, var det ikke Kim Larsens død for snart et år siden, der er årsagen til Gasolin'-udstillingen.

- Vi havde allerede besluttet det i sensommeren, inden han døde. Vi vidste, vi ville lave en særudstilling i forbindelse med et 50-års jubilæum, og der skete mange ting i 1969, for eksempel udgivelsen af »Abbey Road« med The Beatles, men vi besluttede, at det skulle være Gasolin', fordi det rammer præcis i vores kerneområde. Efter Kim Larsens død fik vi at se, hvor stor hans betydning havde været. Vi havde et morgensang-arrangement på museet kort efter, hvor der dukkede 400 op, siger Sidsel Risted Staun.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde tirsdag 10. september. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Derfor skrives Gasolin' med apostrof
13. september 2019 kl. 12:10 Opdateret: kl. 12:10
arrow Se billederne: Beckerlee til åbning af Gasolin'-udstilling
12. september 2019 kl. 19:39 Opdateret: kl. 19:39
arrow Kom med dine fortællinger om Gasolin'
10. september 2019 kl. 10:03 Opdateret: kl. 12:59

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk