16. februar 2020
Der er stadig områder med meget affald på Roskilde Festival, men gæsterne er blevet bedre til at rydde op. Flere bor også i lejrområder som Clean Out Loud og Leave No Trace, hvor de forpligter sig til at rydde op. Foto: Thomas Olsen
Der er stadig områder med meget affald på Roskilde Festival, men gæsterne er blevet bedre til at rydde op. Flere bor også i lejrområder som Clean Out Loud og Leave No Trace, hvor de forpligter sig til at rydde op. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gæsterne har svinet mindre på årets Roskilde Festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæsterne har svinet mindre på årets Roskilde Festival
Roskilde - 08. juli 2019 kl. 13:33
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som efter hver Roskilde Festival ligger der nu store dynger af affald ved Dyrskuepladsen. Festivalen er berygtet for gæsternes griseri, men faktisk er de blevet bedre til at rydde op efter sig.

arrow Læs også: Festival blev kimet ned af nervøse Travis Scott-fans

- Vi hører fra vores samarbejdspartnere, at der var renere ude på pladsen, og vi kan se, at sorteringsstationerne er fyldt op - selvom der stadig er områder på pladsen, hvor det hele flyver rundt, og der er lang vej igen. Det har taget lang tid at opbygge den kultur, som affaldsmængderne er udtryk for, så det tager også lang tid at få dem ned igen, men vi har alligevel en oplevelse af, at deltagerne har gjort mere, end de plejer, siger Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival.

Den stigende oprydningsdisciplin giver nu også festivalen en udfordring med at få tømt affaldsstationerne hurtigt nok og få aftagerne af affaldet til at kunne håndtere det i samme tempo.

Festivalen måler senere mængden af efterladt affald ved at veje det, men det kan blive svært at gøre præcist på grund af regnen, der gør det tungere.

arrow Dropfodsskinne er festival-hittegodskontorets juvel
09. juli 2019 kl. 04:28 Opdateret: kl. 13:29
arrow Roskilde Festival: Ændringer har fungeret godt
08. juli 2019 kl. 15:25 Opdateret: kl. 13:44
arrow Politiet: Intet alarmerende i »bloddryppende« festival
08. juli 2019 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk