19. oktober 2021
En stibro over motorvejen vil forbinde bydelen Musicon med hele det rekreative Milen-område. Roskilde Festival ser broen som en god byudvikling for hele byen, men vil også selv kunne gøre brug af den. Foto: Hans-Jørgen Johansen
En stibro over motorvejen vil forbinde bydelen Musicon med hele det rekreative Milen-område. Roskilde Festival ser broen som en god byudvikling for hele byen, men vil også selv kunne gøre brug af den. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fuld festivalopbakning til Musicon-Bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fuld festivalopbakning til Musicon-Bro
Roskilde - 18. september 2021 kl. 10:37
Af Kristian Jørgensen

En budgetteret stibro til mindst 40 millioner kroner har skabt en del politisk palaver i Roskilde. For hvorfor skal man finde så mange penge i hullet kommuneøkonomi på at lette den bløde trafik til Dyrskuepladsen?

arrow Læs også: Roskilde Festival vil ikke være kødfri - men flæskestegen er ikke hellig

Er det for at tækkes Roskilde Festival, eller har festivalen overhovedet nogen gavn af en bro til Kamstrupstien?

Stien går gennem et område, der normalt er bagområde under Roskilde Festival og derfor er spærret af, men direktør Signe Lopdrup er udelukkende positivt stemt over for broen.

Smuk og rigtig

- Stibroen har vi på alle mulige måder bakket op som en rigtig god ide. Én ting er i forhold til den konkrete festivalafvikling, men for os hænger stibroen sammen som en strategisk byudvikling i forhold til at binde et kreativt område sammen med en kreativ bydel, som Musicon er, og på den måde sikre, at flere borgere får adgang til det område, der er i Milen og helt ud til Himmelsøen. Det er en forbindelse til byen, jeg synes er smuk og rigtig, og så vil jeg overhovedet ikke udelukke, at vi også kan bruge Musicon meget mere aktivt som en del af vores festivalplads, siger hun.

Signe Lopdrup har også siddet i styregruppen for stibroprojektet, ligesom festivalen har været engageret i udviklingen af Musicon og Milen.

Hvis eller når broen kommer, regner direktøren også med, at festivalen omlægger pladsen, så broen kan komme i bro. Eksempelvis til at tage Musicon i brug til aktiviteter.

arrow Flere billetter til Roskilde Festival - men kun til dem her
12. oktober 2021 kl. 12:01 Opdateret: kl. 13:56
arrow Popdronning klar til Roskilde Festival: Se nogle af de nye navne her
12. oktober 2021 kl. 12:00 Opdateret: kl. 12:26
arrow Festival tager tilløb til nye tiltag i 2022
18. september 2021 kl. 08:21 Opdateret: kl. 14:57
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk