29. juli 2021
Skydebrødrene stopper marhcen gennem byen på Stændertorvet, hvor borgmesteren skal levere sin traditionelle tale med ros og formaninger.
gallery icon

Se billedserie

Skydebrødrene stopper marhcen gennem byen på Stændertorvet, hvor borgmesteren skal levere sin traditionelle tale med ros og formaninger.
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fugleskydning 10. august

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fugleskydning 10. august
Roskilde - 22. juli 2021 kl. 06:58
Af Foto: Jan Partoft

Normalt har Roskilde og Omegns Fugleskydningsselskab holdt sin traditionelle fugleskydning den første tirsdag i juli, men det blev allerede sidte år ændret til august pga. corona-restriktionerne.

I år besluttede foreningen allerede i maj, at fugleskydningen 2021 skal foregå den 10. august, når der ikke længere er begræsning i deltagertallet.

Arrangementet starter allerede klokken 9.00, når sidste års fuglekonge gørtler Jens Murillo modtages af skydebrødrne i gården ved Roskilde Museum.

Med Hjemmeværnsorkostret i spidsen marhcerer deltagerne herefter gennem byen til Stændertorvet, mens premierløjtnant af reserven Per Handberg prøver at få dem til bare at gå nogenlunde i takt.

På pladsen ventes borgmesteren at komme med en opmuntrende tale om, hvor vigtigt det er med den slags traditioner og foreninger i byen. Samtidig vil han formane dem om at komme godt gennem dagen, så de kan holde ud helt til slutningen.

Fra Stændertorvet marcherer kolonnen videre gennem Algade til Hersegade og Restaurant Håndværkeren, hvor selve skydningen afvikles i haven.

Efterfølgende er der frokost, og sidst på eftermiddagen ventes Murillos afløser som ny fuglekonge at være fundet.

Dagen slutter med 'fri leg', hvor mange af skydebrødrene ofte kan ses i opløftet stemning rundt om i gaderne.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk