13. april 2021
Frida Hjulmand fra Roskilde Gymnasium blev nummer tre ved finalen i DM i filosofi for gymnasieelever.
Frida Hjulmand fra Roskilde Gymnasium blev nummer tre ved finalen i DM i filosofi for gymnasieelever.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frida blev nummer tre i filosofi-finalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frida blev nummer tre i filosofi-finalen
Roskilde - 02. juni 2020 kl. 16:44

Hvert år holder der mesterskaber i filosofi på landets gymnasier, og i år har Frida Hjulmand fra 2.hf på Roskilde Gymnasium opnået en tredjeplads i finalen. Ni elever fra Roskilde Gymnasium deltog i DM-kvalifikationen, og tre af dem gik videre til OL-kvalifikationen i landsfinalen. Udover Frida Hjulmand var det 3.g'erne Sol Sim Wello og Ditte Stokholm, som kom ind på en delt fjerdeplads.

arrow Læs også: Roskilde-elev videre til finale i matematik-OL

Årets finale skulle have været holdt i Odense, hvor de 20 bedste skulle dyste mod hinanden ved at skrive essays på engelsk. I stedet blev finalen afgjort ved, at eleverne blev bedømt ud fra de essays, de oprindeligt havde indsendt til konkurrencen. Frida Hjulmand valgte at skrive et essay ud fra et citat af filosoffen Judith Butler: »Køn er ikke noget, man er, men noget man gør, en handling... en 'udførelse' nærmere end en 'væren'«.

- Det, jeg bedst kan lide ved filosofifaget, er, at det er en så anderledes måde at tænke på end andre fag. Man skal ligesom vride sin hjerne anderledes. Alt kan ses i et filosofisk perspektiv, så ligegyldig hvad man interesserer sig for, er det muligt at analysere det med filosoffer. Det er en grundsten for så mange ting. Det, der overraskede mig mest ved filosofi er, at fremgangsmåden med logisk opbyggede argumenter er meget lig matematik, siger hun.

Når Frida Hjulmand om fire ugers tid springer ud som student, har hun planer om at tage på højskole, inden hun beslutter, hvad hun skal læse videre til.

arrow Gymnasium bevarer sit science-certifikat
16. januar 2021 kl. 18:26 Opdateret: kl. 16:30
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk