19. september 2019
Idémand og chefredaktør på Input Magazine, Torben Vognsen (tv), vært på TV2, David Guldager (midten) og teknisk leder hos eurodan-huse, Per Damsgaard, var med, da der blev taget første spadestik i Vindinge til Fremtidens Hjem. Foto: eurodan-huse
gallery icon

Se billedserie

Idémand og chefredaktør på Input Magazine, Torben Vognsen (tv), vært på TV2, David Guldager (midten) og teknisk leder hos eurodan-huse, Per Damsgaard, var med, da der blev taget første spadestik i Vindinge til Fremtidens Hjem. Foto: eurodan-huse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidens Hjem bygges på jernaldergrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidens Hjem bygges på jernaldergrund
Roskilde - 19. marts 2019 kl. 17:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fortid og fremtid mødes for alvor i Vindinge, hvor der sidste år blev der gjort et stort fund fra jernalderen. I det selvsamme område blev der mandag taget første spadestik til Fremtidens Hjem, der samler al det nyeste fra byggebranchens udviklingsafdelinger.

arrow Læs også: Rejsegilde på fremtidens hjem

Huset bliver indrettet med intelligent køleskab, som selv kan bestille de fødevarer, der mangler, og stemmestyret udstyr. Vandhanerne kan selv rense kalk ud af vandet og kan i øvrigt også lave danskvand. Byggematerialer som porebeton og rockwool bliver genanvendt, eller genbrugt, og huset får installeret den nyeste bæredygtige solcelle-teknologi.

Fremtidens Hjem opføres af byggefirmaet eurodan-huse i samarbejde med Danmarks største tech-magasin Input, en række mediepartnere, og otte større, danske tech-virksomheder, siger chefredaktør på Input, Torben Vognsen.

- Input har i forvejen investeret ganske mange kræfter i at blive danskernes foretrukne medie når det handler om at give et bud på, hvordan fremtidens hjem kommer til at se ud, og det næste naturlige skridt er at bygge Fremtidens Hjem - men i virkeligheden.

TV2s gadgetekspert David Guldager er en af partnerne i projektet.

- Det hus, vi bygger - det er der, vi bevæger os hen idag. Vi tror på, at det er fremtiden med Internet of Things og intelligent design. Det, vi gør er at bygge et hjem med alt det nye fra de forskellige udviklingsafdelinger rundt om i Danmark. Vi vil gerne vise danskerne, hvordan de her ting gør hverdagen nemmere og bedre, siger han.

Firmaet eurodan-huse har 40 års erfaring med at bygge moderne en-families-huse. For dem handler det om, at også selve huset er banebrydende.

- Vi er med i projektet, fordi vi tænder på ideen om at være helt fremme i skoene. Så for vores del har vi sørget for at putte en masse af det nyeste ind i selve huset, så vi sikrer, at også byggeriet er banebrydende. Med de partnere, vi har med, og de ambitioner, der ligger i projektet, så er forventningen, at projektet når ud over Danmarks grænser - og vi vil gerne være med til at sætte Vindinge på verdenskortet, siger teknisk leder Per Damsgaard.

Fremtidens Hjem skal efter planen stå færdigbygget i efteråret.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk