19. januar 2020
Familien Meyer har overtaget Frederiksens Frugtplantage på Lillevangsvej. Familien består af Tobias, 17, far Kasper, mor Charlotte og Chili, 8, og Marcus på 13. Familiens hund Carlo vil gæsterne helt sikkert også komme til at hilse på. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Familien Meyer har overtaget Frederiksens Frugtplantage på Lillevangsvej. Familien består af Tobias, 17, far Kasper, mor Charlotte og Chili, 8, og Marcus på 13. Familiens hund Carlo vil gæsterne helt sikkert også komme til at hilse på. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frederiksens 114 år gamle frugtplantage har fået nye ejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederiksens 114 år gamle frugtplantage har fået nye ejere

Genlæs denne artikel fra den 20. juli 2019.

Roskilde - 01. januar 2020 kl. 06:09
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kasper ville på landet, men Charlotte ville blive i byen. Ældstesønnen Tobias er ved at uddanne sig til skovtekniker lige som far Kasper, og så kom muligheden, der kunne gøre alle glade, da familien med efternavnet Meyer så, at Frederiksens Frugtplantage på Lillevangsvej i Vindinge-Lillevang ved Roskilde var sat til salg efter over 100 år i familien Frederiksens eje.

- Vagn Frederiksen havde flere tilbud fra folk, der gerne ville bygge boliger på området, men han ønskede sig bare rigtig meget at sælge til en familie, som vil drive frugtplantagen videre, og der kom vi så ind i billedet, fortæller mor Charlotte, da DAGBLADET har stukket næsen inden for i huset lige på den anden side af motorvejen.

Artiklen her har tidligere i år været brag som en af DAGBLADET Roskildes betalingsartikler. Nu kan du læse den helt gratis.

Kasper Frederiksen driver til daglig KM Skoventreprise, hvor han lever af at fælde store træer, som kræver teknisk kunnen.

- Frugtplantagen er noget helt andet. Vi skal have boet her et helt år, før vi kan sige, at vi kender stedet og rytmen. Men Tobias er allerede godt inde i sagerne, siger Kasper Meyer, hvorpå sønnen nikker og bekræfter, at han er klar på at arve mors og fars plantage for at fortsætte stedet, den dag det kan blive hans.

Charlotte Meyer er i øvrigt selv vokset op i baglokalet hos Royal Bageren på Københavnsvej, som hendes forældre havde i 40 år.

Da de solgte stedet, blev til det Konya Kebab, lige over for Ro's Torv.

- Jeg er uddannet inden for jura og regnskab, og nu er jeg skolelærer. Vagn Frederiksens kone Lisbeth var i øvrigt også skolelærer. Måske det passer godt, at der er en skolelærer på stedet, for højsæsonen er jo netop, mens skolen ligger stille, og Kaspers job ligger også lidt stille om vinteren. Det passer med, at det er der, vi skal have beskåret hele plantagen, kommer det glad fra den nye plantageejer-frue.

Familien Meyer overtog plantagen den 1. juni, men flyttede allerede ind i hovedhuset den 1. april.

De har allerede gjort sig nogle tanker om hvordan stedet kan udvikle sig. Fx barsler de med, at man kan tage kaffe og kage med i plantagen.

- Idéen kommer egentlig fra flere af de besøgende, vi har haft denne sommer. De kommer med tæpper og slår sig ned og bliver en del timer. De spørger, om de kan købe noget at drikke? Hvorfor egentlig ikke? Hvorfor ikke tage familien eller veninderne med på »café« i plantagen? spørger Charlotte Meyer, som også forventer godt gang i salget af æblemost, honning og pæregin.

- Måske laver vi også et lille område med jordbær. Da de ombyggede motorvejen, blev et stykke af plantagen jo midlertidigt lavet om fra æbleplantage til motorvejsafkørsel. Det område tygger vi lidt på, hvad skal blive til. Det kunne være jordbær, siger Kasper Meyer.

Lige nu er det sæson for solbær, ribs og stikkelsbær, og om en måned kommer de første æbler.

Kasper Meyer har netop været en tur rundt på plantagen i familiens plantagekøretøj, en Massey Ferguson årgang 1954.

- Den kører, hvilket jo er imponerende. Vi har også ryddet lidt op og fundet gamle æblekasser med telefonnummeret til plantagen. Dengang ringede man til centralen og bad om Rosa 4373, fortæller Kasper Meyer.

Familien understreger, at plantagen ikke er økologisk.

- Vi driver den så tæt på, som vi kan komme, men plantagen er ikke økologimærket, siger Charlotte Meyer.

Det er forventningen, at plantagen har åbent helt ind til november, hvor de sidste æbler plukkes, så kommer vinteren med beskæring og klargøring til den første fulde sæson i Meyers plantage, som dog fortsat vil hedde Frederiksens Frugtplantage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk