5. juni 2020
Sådan cirka kommer det til at se ud, når det igangværende boligbyggeri på Køgevej er afsluttet. Byggeriet er afstemt, så det både korresponderer med bygningen nede i rundkørslen og med boligerne længere oppe ad Knudsvej. Illustration: Anders Heede Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Sådan cirka kommer det til at se ud, når det igangværende boligbyggeri på Køgevej er afsluttet. Byggeriet er afstemt, så det både korresponderer med bygningen nede i rundkørslen og med boligerne længere oppe ad Knudsvej. Illustration: Anders Heede Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra billedbutik til boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra billedbutik til boliger
Roskilde - 26. marts 2020 kl. 05:48
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byfortætning har været et mantra for byudviklingen i de senere år, hvor den overordnede politiske strategi har vigtet på at få flere boliger i Roskilde uden at byen skal brede sig mere, end den i forvejen gør. Den plads, der er til rådighed, skal i stedet udnyttes bedre for at skabe plads til flere.

Den filosofi lever projektet på hjørnet af Køgevej og Knudsvej til fulde op til. Det er grunden, hvor Billedbutikken tidligere lå - med en af byens mest centrale placeringer, så tæt på stationen, som man nærmest kan komme uden at skulle løse billet.

Boliger er nemlig, hvad der er på vej på hjørnegrunden, otte af slagsen fordelt i to bygninger med fire i hver. Den ene placeres ud til Køgevej, den anden mod Knudsvej, og de er placeret således, at linjerne i byggeriet flugter fint med de omkringliggende bygninger.

De otte lejelejligheder bliver treværelses familieboliger på små 80 kvadratmeter. De fire lejligheder på første sal bliver desuden alle forsynet med altan.

Byggeriet, som er tegnet af Anders Heede Arkitekter i Store Gråbrødrestræde, bliver i rødlige nuancer, døre og vinduer bliver hvide. Hvilken tagbeklædning, der bliver valgt, er endnu ikke afgjort, men det kan blive tegl eller sort listetækket tagpap.

Boligerne får parkering i gården, hvor der anlægges én parkeringsplads pr. bolig samt en ekstra til besøgende.

For byggeriet står H.A. Gruppen, der ejes af Husam Abu Mneajil. Han oplyser, at han forventer, at byggeriet er afsluttet sidst på året. Udlejning vil finde sted via lejebolig.dk fra omkring tre måneder før ibrugtagningen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk