22. november 2017
Foto: Kim Rasmussen
Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortvivlet kvindes trusler koster hende fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortvivlet kvindes trusler koster hende fængsel
Roskilde - 12. maj 2017 kl. 18:02
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er generelt en dårlig idé at kalde andre mennesker for møgkælling eller true med at slå dem ihjel. Ikke mindst hvis ordene er rettet mod en offentligt ansat, for så risikerer man at ryge i fængsel.

Det må en 50-årig kvinde fra Nakskov sande, efter hun i januar overfusede en afdelingssygeplejerske på Roskilde Sygehus med blandt andet de ovenfor nævnte ord over telefonen.

Så hjalp det hende ikke, at hun stod i en meget presset situation med en alvorligt syg søn med nyresvigt. Kvinden var utilfreds med behandlingen og ville have ham overflyttet til Odense Sygehus, hvor han tidligere var flyttet fra på grund af utilfredshed med deres behandling.

Da sygeplejersken på dialyseafdelingen i Roskilde ikke havde forstået, at hun ønskede sønnen flyttet, faldt de harske ord.

De fik også følgeskab af andre udtryk som »du er sindssyg« og »vi får dig fyret«, men dem fandt retten ikke grove nok til at føre til dom. »Møgkælling« og »jeg slår dig kraftedme ihjel« fører derimod til en dom for fornærmende tale og trusler mod en offentligt ansat.

Den dømte og hendes ledsager havde en noget anden version af, hvordan ordvekslingen var foregået, men retten fandt ikke, at deres forklaring hang sammen, mens sygeplejerskens forklaring virkede troværdig.

Retten anerkendte, at kvinden befandt sig i en presset situation, men udtalelsernes karakter, og det at den tiltalte tidligere er dømt for noget lignende, vejede tungere, så dommen ikke kunne blive betinget.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk