20. september 2020
#1290842
Foto: Anette Gundlach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyningsvirksomhed om kræftfremkaldende stof: Ikke i vores drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyningsvirksomhed om kræftfremkaldende stof: Ikke i vores drikkevand
Opdateret 24. maj 2019 kl. 08:35
Roskilde - 24. maj 2019 kl. 06:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forsynligsvirksomheden Fors A/S har udtaget prøver på drikkevandet på alle aktive drikkevandsboringer i kommunerne Holbæk, Roskilde og Lejre. Resultatet af analyserne viser, at der ikke er det nye pesticid CTA (pesticidnedbrydningsproduktet chlorothalonil-amidsulfonsyre) i nogen af Fors A/S boringer.

arrow Læs også: Stort og kompliceret brud på drikkevandsledning driller Fors

- Vi er glade for at kunne give vores kunder vished om, at det drikkevand, vi leverer, ikke indeholder det potentielt kræftfremkaldende stof CTA, siger Henriette Jakobsen, vandspecialist i Fors i en pressemeddelelse.

Miljøstyrelsen informerede den 23. april alle landets kommuner om, at drikkevand fremover og hurtigst muligt skulle testes for det potentielt kræftfremkaldende stof CTA. Fors valgte selv at udtage prøverne af drikkevandet, frem for at vente på at et laboratorium havde tid til at gøre det. Prøverne er herefter sendt til laboratoriet, som har analyseret dem, og resultaterne er kvalitetssikrede.

-Vi fortsætter med at overvåge det grundvand, vi indvinder og sender videre, så vi altid har styr på vores drikkevandskvalitet i Fors, siger Henriette Jakobsen, Vandspecialist i Fors A/S.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk