12. juni 2021
Roskilde Airshow falder ind under den samme kategori som festivaler, og det gør det ifølge arrangørerne umuligt at holde noget i år, selv om det først skulle have fundet sted i august. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Airshow falder ind under den samme kategori som festivaler, og det gør det ifølge arrangørerne umuligt at holde noget i år, selv om det først skulle have fundet sted i august. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsamlingsloft og krav spænder ben for airshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Forsamlingsloft og krav spænder ben for airshow
Roskilde - 06. maj 2021 kl. 13:19
Af Steen Østbjerg

De lempelser af coronarestriktioner, som bliver yderligere løsnet den 1. august, er ikke tilstrækkelige til, at det kan lade sig gøre at afvikle et af landets største flyshow.

arrow Læs også: Yanks satte rammen om facinerende bombefly

Således meddelte Roskilde Airshow i dag, at årets arrangement, som skulle være fundet sted i dagene 13.-15. august, er aflyst.

- Hvis publikum bare havde kunnet vise coronapas, havde det kunnet lade sig gøre, men med de restriktioner, der nu er blevet meldt ud, kan vi slet ikke få det til at hænge sammen, siger Per Faldborg Olesen, som er formand for Roskilde Airshow.

Under normale omstændigheder finder Roskilde Airshow sted hver andet år og samler som regel omkring 10.000 mennesker både lørdag og søndag foruden cirka 3000 til et tusmørkeshow fredag.

Men airshowet hører til den kategori af udendørs arrangementer, hvor publikum er stående eller i bevægelse - akkurat som festivaler - hvilket betyder, at der ikke må lukkes flere ind end 5000, og at de desuden skal deles op i sektioner a 500 personer. Det blev udslagsgivende.

Sen aflysning kunne blive dyr

- Vi har ikke nogen stor organisation, og vi har et begrænset antal frivillige, så da vi først så restriktionerne, var det ikke så svært at træffe beslutningen. Det havde vi talt om i bestyrelsen på forhånd. Vi ville ikke kunne holde et airshow, hvor folk kunne gå rundt på udstillingsstandene, og vi ville heller ikke have mulighed for at bespise dem, og dermed ville vi miste nogle nødvendige indtægter. Og når vi tilmed kun ville kunne sælge måske 13.000 billetter over de tre dage på de betingelser, er vi nødt til at aflyse. Vi ville også risikere at tabe alt for mange penge, hvis vi blev nødt til at aflyse på et senere tidspunkt. Det er meget ærgerligt, men det kan ikke være anderledes, siger Per Faldborg Olesen, som tilføjer, at han har forståelse for, at restriktionerne er, som de er.

Troede det var muligt

Han lægger dog heller ikke skjul på, at han og resten af bestyrelsen var ret overbevist om, at det nok skulle blive muligt at afvikle airshowet. Om det var blevet helt, som bestyrelsen havde håbet, er dog mere tvivlsomt.

- Vi havde kun endeligt tilsagn fra ét militært flyveteam fra udlandet om, at de ville komme. Resten ville lige afvente situationen, og det kan godt tænkes, at nogle af de andre udenlandske team måske havde endt med at melde fra, og de er jo med til at sætte lidt fest og farver på det hele. Men det danske flyvevåben ville have stillet med alt, hvad de kunne, så vi ville stadig have haft et fint program. Nu bliver det ikke til noget i år. Det er ærgerligt, men det er vilkårene, siger Per Faldborg Olesen.

Årets airshow skulle have haft fokus på bæredygtig luftfart, blandt andet elektriske fly og maskiner, der flyver på biobrændsel. Det tema holder Airshowet fast i.

- Nu har vi bare to år mere til at forberede det, siger formanden.

Per Faldborg Olesen oplyser, at der var solgt op imod 600 billetter på nuværende tidspunkt. Køberne er dem får pengene tilbage, og formanden vurderer, at arrangementet i 2023 ikke bliver truet på økonomien.

- Vi kan søge hjælpe fra en hjælpepakke, så vi håber, vi får dækket de udgifter, vi har haft i år, så vi er meget optimistiske og forventer, at vi er tilbage i 2023, siger Per Faldborg Olesen.

Roskilde Airshow afholdes kun i ulige år. På den måde kolliderer det ikke med det store jyske flyshow, der holdes i Skrydstrup i lige år.

arrow Unikke billeder fra airshow: Folk flokkes om berømt krigsfly
18. august 2019 kl. 12:23 Opdateret: kl. 12:38
Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk