30. oktober 2020
Kog fortsat vandet, lyder opfordringen fra Fors, som har indikationer på, at det går den rigtige vej med drikkevandforureningen, men afventer endelige svar på fredag. Foto: Britt Nielsen
Kog fortsat vandet, lyder opfordringen fra Fors, som har indikationer på, at det går den rigtige vej med drikkevandforureningen, men afventer endelige svar på fredag. Foto: Britt Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fors: Kog drikkevandet mindst indtil på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fors: Kog drikkevandet mindst indtil på fredag
Roskilde - 02. september 2020 kl. 12:36
Af Lars Kimer

Kilden til den drikkevandsforurening, som har ramt store dele af Roskilde Kommune og en mindre del af Lejre Kommune, er endnu ikke fundet. Men hos Fors ved man nu, at kilden skal findes fra Vandværk Hornsherred og ud til de kildepladser, som leverer råvandet. Produktionsdirektør hos Fors, Henrik Correll, tør ikke afblæse snakken om forurenet drikkevand endnu, selv om der er indikationer på, at det går den rigtige vej.

arrow Læs også: Drikkevandet er igen rent: Slut med kogning

- Indtil borgerne hører yderligere, skal de fortsat koge vandet. Vi har nogle prøver der viser, at det måske lysner. Men vi afventer svar på yderligere prøver på fredag, siger Henrik Correll.

Dagen før prøven, der viste forurening, blev der taget prøver, som ikke viser tegn på bakterier, så det er overvejende sandsynligt, at forureningen maksimalt har fundet sted fra sidste onsdag.

Fors leverer drikkevand til cirka 75 procent af borgerne i Roskilde Kommune, svarende til cirka 65.000 personer og yderligere til en lille del af Lejre Kommune.

arrow Elendig kommunikation om det forurenede vand
04. september 2020 kl. 12:35 Opdateret: kl. 12:45
arrow Sms-system svigtede da forureningen af drikkevandet ramte
04. september 2020 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:09
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk