19. december 2018
Persillepigen er tilbage i Roskilde. Signe Faurholdt er blevet godt modtaget, efter at hun har åbnet sin frugt- og grøntbutik på Stændertorvet. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Persillepigen er tilbage i Roskilde. Signe Faurholdt er blevet godt modtaget, efter at hun har åbnet sin frugt- og grøntbutik på Stændertorvet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forrygende start for Persillepigen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forrygende start for Persillepigen
Roskilde - 23. februar 2018 kl. 12:03
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Hold da op, en flot butik! lyder reaktionen fra en af de mange, som har fundet vej til Persillepigen, selv om klokken kun er halv ti om formiddagen. I det hele taget har der været godt besøgt i åbningsugen i den lille butik på hjørnet af Stændertorvet og Gullandsstræde i Roskilde, men indehaver Signe Faurholdt har været længe nok i branchen til ikke at tage den slags for gode varer.

arrow Læs også: Persillepigen efter brand: Sådan ser der ud i butikken

- Lige nu lever jeg på nyhedens interesse, men jeg skal holde fokus, hvis jeg skal fortsætte med at være her, siger hun.

Det betyder, at Signe Faurholdt nærmest knokler i døgndrift og allerede står på Grønttorvet klokken 2.45 for at hente varer.

- Kaffen på Grønttorvet hjælper, men jeg skal have fat i god åbne- og lukkedreng, siger hun.

Signe Faurholdt ser sig hverken som en konkurrent til torvehandlen eller supermarkederne, men beskriver Persillepigen som et supplement til det hidtidige udbud.

- Jeg kan ikke konkurrere på prisen, og jeg skal ikke konkurrere med torvet eller supermarkederne. Jeg skal bare have en god butik ud af det, og det får jeg ved at levere ordentlige varer og vide, hvad det er, jeg sælger, fordi jeg selv henter dem på Grønttorvet, siger hun.

Signe Faurholdt og navnet Persillepigen har nemlig en forhistorie i Roskildes bymidte. Hun begyndte for over 20 år siden med at sælge buketter på Stændertorvet og fik tilnavnet »Persillepigen« af en kunde, fordi hun blandede blomsterne med kruspersille.

Siden åbnede hun Blomsterværkstedet i Skomagergade, inden hun i 2005 tog hjem til Glim, hvor hun havde en gårdbutik. Derefter havde hun blomsterforretning og café på Lejre Station, før Persillepigen tog turen til Køge i 2015.

Nu er hun tilbage i Roskilde og har overtaget en adresse, der har stået tom, siden Lauras Bakery lukkede i august sidste år efter to år i Roskilde. Før dem var det Sv. Michelsen Chokolade, som holdt til på adressen i en årrække.

- Jeg har sukket efter det lokale i mange år, og mange vil have hørt mig sige det. Og så blev det pludselig ledigt, siger hun om sin tilbagevenden til Roskilde.

arrow Brand hos Persillepigen: Her er årsagen til branden
16. april 2018 kl. 09:38 Opdateret: kl. 09:38

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk