21. oktober 2020
Roskilde-tegnestuen Cornelius Vöge er blevet hædret med et legat fra Halldor Gunnløgssons Fond. På billedet ses Nanna Vöge og Dan Cornelius (th) sammen med erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank i anledning af, at de også er nomineret til Roskilde Erhvervspris. Foto: Thomas Olsen
Roskilde-tegnestuen Cornelius Vöge er blevet hædret med et legat fra Halldor Gunnløgssons Fond. På billedet ses Nanna Vöge og Dan Cornelius (th) sammen med erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank i anledning af, at de også er nomineret til Roskilde Erhvervspris. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fornemt legat til arkitektfirma

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fornemt legat til arkitektfirma
Roskilde - 13. juni 2018 kl. 06:24

Tegnestuen Cornelius Vöge fra Roskilde har modtaget et legat på en kvart million kroner fra professor og arkitekt m.a.a. Halldor Gunnløgssons Fond.

arrow Læs også: Roskilde-arkitekter afleverer deres første lokale boligprojekt

Fondsbestyrelsen, som består af Knud Fladeland, Erhardt Gram og Christoffer Harlang, skriver i sin motivation for tildelingen, at den anerkendte tegnestue »fortæller historier baseret på vores fælles kulturhistorie og identitet«, således at Cornelius Vöge i dag »fremtræder som en af vore bedste fortolkere af den danske og nordiske arkitekturarv.«

Roskilde-arkitekterne Dan Cornelius og Nanna Vöge vandt sidste år i samarbejde med det verdenskendte japanske arkitektfirma Kengo Kuma førstepræmien om det nye Vandkulturhus på Papirøen i Københavns Havn. Året før, i 2016, havde det selvsamme samarbejde også vundet opgaven med at bygge H. C. Andersens Eventyrhus i Odense.

Forud for de to førstepræmier er gået udarbejdelsen af mange store projekter, hvoraf adskillelige er blevet realiseret, heriblandt det Nordatlantiske Hus i Odense og snart Hatlehol Kirke i Ålesund i Norge.

Lokalt har Roskilde-tegnestuen også sat sit præg på en række kulturbygninger. Vindinge Sognehus og kystsikringsprojektet i Roskilde Havn er blot et par af projekterne, der blev færdige i 2017. Senere i år indvies Jyllingehallerne, hvor det også er Cornelius Vöge, der blev valgt til at tegne det nye idræts- og kulturhus, der i øjeblikket er ved at blive genopført efter branden i 2014.

Halldor Gunnløgsson, der døde i 1985, var en af Danmarks mest anerkendte arkitekter. I en årrække var han professor i bygningskunst på Kunstakademiets Arkitektskole, og arbejdede i flere år sammen med Jørn Utzon på projekter i Sverige. I Danmark har Gunnløgsson blandt andet tegnet Udenrigsministeriet og Tårnby Rådhus, men var især kendt for sit præg på enfamiliehusbyggeriet i 1950'erne og 1960'erne.

arrow Sådan kom Roskilde-arkitekter til at bide skeer med de store
15. maj 2018 kl. 13:46 Opdateret: kl. 12:27
arrow Roskilde-arkitekter vinder konkurrence om vandkulturhus på Papirøen
21. december 2017 kl. 16:01 Opdateret: kl. 16:01
arrow Eventyrlig opgave til Roskilde-arkitekter
05. april 2016 kl. 17:43 Opdateret: kl. 15:45
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk