25. februar 2021
Formanden for Domsognets Menighedsråd Anne Rosendal.
Formanden for Domsognets Menighedsråd Anne Rosendal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand Anne fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand Anne fylder 70
Roskilde - 18. januar 2021 kl. 06:08
Af Torben Kristensen

Onsdag den 20. januar fylder den mangeårige formand for Domsognets Menighedsråd Anne Rosendal 70 år. Med sin store indsats og gennemslagskraft har hun i høj grad været med til at sikre den demokratiske og folkevalgte indflydelse på, hvad der foregår i Roskilde Domkirke.

På et tidspunkt forsøgte nogle at køre den skrappe formand ud på et sidespor, men efter en periode vendte hun tilbage igen stærkere end nogensinde.

Anne Rosendal har en sin del af æren for, at Roskilde Domkirke i dag fremtræder som et meget velholdt og velbesøgt samlingssted - når der ikke lige er corona-epidemi.

Når hun gennem mange år har kunnet løse opgaven så godt, er det ikke mindst, fordi hun har haft gode forudsætninger og været særdeles flittig.

Hos borgmesteren
Som ung blev Anne ansat i Roskilde Kommune, og her demonstrerede hun snart sine evner og fik en nøglestilling i centralforvaltningen, der holdt til i det gamle Duebrødre Hospital ved Stændertorvet .

Hun blev chefsekretær for både den daværende borgmester Henrik Christiansen og kommunaldirektør Niels Borchersen. Sidstnævnte var enkemand, og ham nåede hun at være gift med gennem en årrække.

Allerede dengang demonstrerede Anne sine kompetencer og beslutningsevne, når hun f.eks. afgjorde, hvem der skulle igennem på telefonen til henholdsvis borgmester og kommunaldirektør.

Gennem livet har Anne Rosendal også haft modgang med sorger, men hun har hele tiden formået at komme videre og er nu blevet en højt respekteret skikkelse i sin domkirkeby.

Den runde fødselsdag fejres i stilhed pga. coronaen.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk