26. marts 2019
Arild Batzer fortæller torsdag på Roskilde Bibliotek om forlaget Batzer & Co. i Roskilde, som han har drevet siden 1997 med stigende succes. Foto: Kenn Thomsen
Arild Batzer fortæller torsdag på Roskilde Bibliotek om forlaget Batzer & Co. i Roskilde, som han har drevet siden 1997 med stigende succes. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forlægger: - Jeg sidder helst på bageste række

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forlægger: - Jeg sidder helst på bageste række
Roskilde - 23. november 2016 kl. 15:43
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt holder han sig i baggrunden, men torsdag den 24. november klokken 19 er forlæggeren Arild Batzer fra Batzer & Co. selv hovedpersonen, når han stiller op til foredrag på Roskilde Bibliotek for at fortælle om kunsten at drive bogforlag.

arrow Læs også: Forlag på vej med nyt rekordår

- Det er ikke noget, jeg gør så tit. Jeg bryder mig ikke om at være på scenen og sidder helst på bageste række. Men når jeg så står der, er det skægt nok, især hvis der er god kontakt til publikum, siger den norskfødte forlægger, som kom til Danmark i 1970.

Batzer & Co. begyndte som Roskilde Bogcafé i 1978, der i mange år var kendt som en velassorteret boghandel, antikvariat og musikforretning. For 20 år siden besluttede Arild Batzer dog at springe ud som forlægger, og i 2000 skiftede forlaget navn fra Roskilde Bogcafé til Batzer & Co.

Siden har det fået opbygget et ry som et kvalitetsforlag, og Arild Batzer møder tit læsere, der på den baggrund har besluttet sig for at give en af forlagets bøger en chance, selv om de ikke kender forfatteren.

- Jeg har aldrig oplevet, at der var så mange, som roser forlaget, som på dette års Bogforum. Det gjorde det også til en god oplevelse for vores praktikanter, fordi de føler, at de er en del af noget godt. I år solgte vi bøger for 100.000 kroner i løbet af tre dage, mens vi i de første år kun solgte for 15.000 og kun lige tjente standlejen hjem, fortæller han.

Samme oplevelse har Arild Batzer af hjembyens kendskab til forlaget.

- For 10 år siden anede de fleste i Roskilde ikke, at vi fandtes. I dag er der heldigvis flere, som ved, hvem vi er, siger han.

arrow Batzer nomineret til fornem pris
17. april 2018 kl. 08:32 Opdateret: kl. 08:32
arrow Manden bag succesforlag: - Jeg har aldrig haft et rigtigt job
18. marts 2017 kl. 14:20 Opdateret: kl. 17:59

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk