17. januar 2021
Sushirestauranten i Algade 26 har for nylig skiftet navn til Aji Sushi, men har allerede fået en sur smiley. Foto: Kristian Jørgensen
Sushirestauranten i Algade 26 har for nylig skiftet navn til Aji Sushi, men har allerede fået en sur smiley. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For varm fisk i ny sushirestaurant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For varm fisk i ny sushirestaurant
Roskilde - 20. november 2019 kl. 17:34
Af Lars Ahn Pedersen

Alt var i den skønneste orden, hvad angik fødevarer og hygiejne, da Aji Sushi i september havde sit første kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen, efter sushirestauranten i Algade 26 i Roskilde havde fået nye ejere og nyt navn.

arrow Læs også: Juventus meldt til politiet: Restaurant fejler i fire kontroller på stribe

Blot manglede en skriftlig risikoanalyse, og de nye ejere kunne ikke svare på, om en sådan fandtes. Det medførte et nyt besøg i denne måned, hvor Aji Sushi kunne fremvise den ønskede risikoanalyse, men til gengæld var der så meget andet galt. Fødevarestyrelsen kunne konstatere, at der ved to arbejdsstationer med fersk laks og tun blev målt lufttemperaturer på 12,2 og 13,3 grader i kølegraven, mens indstikstemperaturen i tunen var 6,6 grader og syv grader i laksen.

Beholderen med laks var fyldt helt op og ikke inddelt i lag, mens tunen lå i to lag. Fødevarestyrelsen vurderer, at mængden af fisk ikke stemmer overens med »flowet« i restauranten - med andre ord, at de risikerer at ligge for længe, før de bliver brugt til sushi. Restauranten lagde fisken på køl igen og blev vejledt om korrekt opbevaring af fisk. Det kunne dog ikke forhindre, at Aji Sushi nu har en sur smiley hængende og har fået en bøde på 5000 kroner.

Sushirestauranten på adressen har i øvrigt nået at skifte navn to gange i år. I foråret blev den en del af kæden bar'sushi, men det holdt kun i få måneder, for i efteråret blev det vekslet til Aji Sushi i forbindelse med et ejerskifte.

arrow Varme madvarer udløser bøde til populær café
29. december 2019 kl. 13:38 Opdateret: kl. 17:35
arrow Fakta får bøde efter tre indskærpelser på stribe
08. oktober 2019 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:28
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk