
Alt var i den skønneste orden, hvad angik fødevarer og hygiejne, da Aji Sushi i september havde sit første kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen, efter sushirestauranten i Algade 26 i Roskilde havde fået nye ejere og nyt navn.
Blot manglede en skriftlig risikoanalyse, og de nye ejere kunne ikke svare på, om en sådan fandtes. Det medførte et nyt besøg i denne måned, hvor Aji Sushi kunne fremvise den ønskede risikoanalyse, men til gengæld var der så meget andet galt. Fødevarestyrelsen kunne konstatere, at der ved to arbejdsstationer med fersk laks og tun blev målt lufttemperaturer på 12,2 og 13,3 grader i kølegraven, mens indstikstemperaturen i tunen var 6,6 grader og syv grader i laksen.
Beholderen med laks var fyldt helt op og ikke inddelt i lag, mens tunen lå i to lag. Fødevarestyrelsen vurderer, at mængden af fisk ikke stemmer overens med »flowet« i restauranten - med andre ord, at de risikerer at ligge for længe, før de bliver brugt til sushi. Restauranten lagde fisken på køl igen og blev vejledt om korrekt opbevaring af fisk. Det kunne dog ikke forhindre, at Aji Sushi nu har en sur smiley hængende og har fået en bøde på 5000 kroner.
Sushirestauranten på adressen har i øvrigt nået at skifte navn to gange i år. I foråret blev den en del af kæden bar'sushi, men det holdt kun i få måneder, for i efteråret blev det vekslet til Aji Sushi i forbindelse med et ejerskifte.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her