23. oktober 2021
Det var en stor overraskelse for spejderne fra Bjarke Gruppe, at de i går modtog hele 250.000 kroner fra Roar-Fonden, som lukker. Her får gruppeleder Martin Neve overrakt beviset på donationen, mens gruppelder Jens Gullberg (tv) ser på. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Det var en stor overraskelse for spejderne fra Bjarke Gruppe, at de i går modtog hele 250.000 kroner fra Roar-Fonden, som lukker. Her får gruppeleder Martin Neve overrakt beviset på donationen, mens gruppelder Jens Gullberg (tv) ser på. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fond lukker: Roskilde Festival giver 1,2 mio. kr. til lokale foreninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fond lukker: Roskilde Festival giver 1,2 mio. kr. til lokale foreninger
Roskilde - 23. juni 2021 kl. 15:51
Af Lars Kimer

Der var i den grad glæde i Roskilde Festivals hovedkvarter på Havsteensvej tirsdag eftermiddag. Her blev »boet gjort op« efter Roar-Fonden, som lukker.

arrow Læs også: Skatehal emmer igen af stemning og kaos

Fonden har siden 1930'erne drevet lejrskolen ROAR i Lyndby ved Kirke Hyllinge.

Men nu er det slut. Fonden lukker. Den nye skolereform har gjort, at færre skolebørn tager på lejrskole, og derfor blev lejrskolen solgt tilbage i 2016.

- Siden da har vi haft en pæn sum penge stående i banken, som vi har betalt negative renter for. Derfor har vi valgt at nedlægge fonden, siger Dan Nilausen, administrator for fonden, som administreres af Roskilde Festival.

Kvart million til spejdere

Lejrskolen var fondens eneste aktivitet, og nu har myndighederne langt om længe godkendt, at Roar-Fonden nedlægges, og fondskapitalen doneres til organisationer og foreninger i henhold til formålsparagraffen. Det var, hvad der så skete i aftes, og det skabte i den grad glæde.

De største donationer lød på 250.000 og 100.000 kroner. De 250.000 kroner gik til spejdergruppen Bjarke, som holder til i Margrethehåb.

Spejderne fik pengene, fordi de er i gang med at restaurere tre joller, så de igen kan få liv i deres søspejder-aktiviteter.

- Vi søgte helt tilbage i 2019 om penge til restaureringen hos Roskilde Festival. Dengang fik vi ikke noget, og i dag vidste vi, at vi ville få noget. Men at stå her med en kvart million, med alle pengene til vores projekt. Det havde vi slet ikke ventet. Det er bare fantastisk, sagde en meget glad gruppeleder Jens Gullberg.

Glæder sig til nyt grej

Også Martin Neve fra Bjarke Gruppe var ovenud lykkelig.

- Vi skal have bådene på værft, for når der er tale om søfart, så skal tingene laves af professionelle. Vi glæder os helt vildt meget til at fortælle det her i vores gruppe, sagde han.

Bjarke Gruppe tæller i dag cirka 70 spejdere, og for snart en hel del år siden blev søspejdergruppen Roar indlemmet i Bjarke Gruppe, og siden da har det været småt med søspejder-aktiviteterne på grund af gammelt og nedslidt grej. Men nu skal det altså være.

Med ved uddelingen i går var seks indbudte foreninger. Det var: Viby IF, Himmelev-Veddelev Boldklub, Roskilde Håndbold, Bjarke Spejdergruppe, Gamle Roskilde Amt Biavlerforening og Lyndby By og Bådelaug.

Det var formand for Roar-fonden Finn Kristiansen og Claus Borum, bestyrelsesmedlem samme sted, som stod for overrækkelserne.

arrow Skatere jubler: Udvidelse af Hal 12 åbner for vilde idéer
02. juli 2021 kl. 19:30 Opdateret: kl. 13:18
arrow Skatere fremtidssikres og får p-hus som nabo
27. maj 2021 kl. 13:24 Opdateret: kl. 13:20
arrow Kæmpe parkourbane bliver en del af p-hus
25. april 2021 kl. 11:58 Opdateret: kl. 17:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk