24. oktober 2019
Sidste år var der for første gang folkefest i Viby. Dagen var fyldt med aktiviteter og sluttede med musik og fællesspisning. Igen i år bliver der Viby Folkefest den 25. maj. Foto: Majken Toftager Larsen
Sidste år var der for første gang folkefest i Viby. Dagen var fyldt med aktiviteter og sluttede med musik og fællesspisning. Igen i år bliver der Viby Folkefest den 25. maj. Foto: Majken Toftager Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkefest bliver gentaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkefest bliver gentaget
Roskilde - 17. april 2019 kl. 16:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år satte en forskergruppe fra RUC's planlæggeruddannelse, Plan, By og Proces, fokus på Viby i forbindelse med et større EU-projekt. Det udmøntede sig blandt andet i en folkefest. Og gode fester kan man godt gentage. I hvert fald bliver der igen i år holdt Viby Folkefest lørdag den 25. maj.

arrow Læs også: Da viben vendte hjem til Viby

Lige som sidste år bliver det en fest, hvor alt afhænger af deltagerne. Der vil være forberedt og gjort klar til en række workshops, hvor man tager del i og kombinerer, som man synes i løbet af eftermiddagen, og om aftenen vil der være fællesspisning på Torvet med forskellig musik fra scenen.

Styregruppen knokler med at få alle brikkerne på plads til det sprudlende puslespil af en fest, som deltagerne skal lægge sammen.

I det oprindelige projekt blev der kigget på, hvordan man kunne gentænke bymidtens funktioner, samt hvordan borgergrupper og frivillige udgør en væsentlig drivkraft for at udvikle positive strategier, der kan gøre mindre byer mere attraktive.

Sidste år blev der blandt andet malet på både vægge og asfalt, der blev bygget opholdsområder, og byens torv blev pyntet op.

Viby Folkefest præsenteres i et fællesskab af KulturCosmos, Roskilde Bibliotekerne, Villa Virkelyst, RUC, Urban Europe og GivRum.

arrow Forskningsprojekt sørger for folkefest i Viby
05. april 2018 kl. 17:16 Opdateret: kl. 13:34

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk