26. oktober 2020
Et nyt parkeringshus med plads til 500 biler bliver første skridt i en byomdannelse af Roskilde, sagde borgmester Joy Mogensen ved det første spadestik. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Et nyt parkeringshus med plads til 500 biler bliver første skridt i en byomdannelse af Roskilde, sagde borgmester Joy Mogensen ved det første spadestik. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første skridt i bymidtens omdannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første skridt i bymidtens omdannelse
Roskilde - 11. maj 2017 kl. 12:28
Af Kristian Jørgensen

Det har været udskældt af både naboer og politikere, men nu kommer det altså: Byggeriet nyt parkeringshus med plads til 500 biler blev officielt indledt torsdag formiddag på Sortebrødre Plads.

arrow Læs også: - Byggeprojekt svigter handelen

Borgmester Joy Mogensen (billedet) addresserede, at det kan være svært at bygge inde i byen, hvor man generer nogle naboer, som får taget deres lys og skal leve med larmen og rystelserne. Og så endda på grund af et parkeringshus, som ikke er verdens mest visionære anlægsprokekt.

Men alligevel er det helt nødvendigt, komm borgmesteren frem til. Parkeringshuset er det første skridt i en byomdannelse af Roskilde, for uden biler i etager får man ikke plads til nye boliger, butikker og kulturtilbud.

- Hvis ikke vi først samler bilerne, vil alle vores ambitioner på andre områder strande på »hvad skal vi gøre med bilerne?« siger Joy Mogensen.

Parkeringshuset står klar til august næste år, og lige så snart bilerne kan køre holde på de fem etager, skrider udviklingen af Sortebrødre Plads videre.

Så bliver den nuværende parkeringsplads sløjfet for at gøre plads til et nyt område med boliger, butikker og en ny plads, som vender bibiliotekets indgang ind mod byen. Her skal der også etableres nye parkeringspladser til boligerne, men de bliver gravet ned under jorden.

arrow P-hus står stadig halvtomt
05. december 2018 kl. 04:40 Opdateret: kl. 12:22
arrow Roskilde har fået 500 nye p-pladser
17. august 2018 kl. 17:50 Opdateret: kl. 17:50
arrow P-hus trumfet igennem
31. marts 2016 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk