23. maj 2019
To Gundsølille-spillere blev slået ned under kampen mod Hundige - af linjevogteren. Bemærk, at spillerne på billedet intet har med netop dén kamp at gøre. Foto: Kristian Buchmann
To Gundsølille-spillere blev slået ned under kampen mod Hundige - af linjevogteren. Bemærk, at spillerne på billedet intet har med netop dén kamp at gøre. Foto: Kristian Buchmann
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fodboldspillere blev slået ned af linjevogter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fodboldspillere blev slået ned af linjevogter
Roskilde - 13. september 2018 kl. 12:35
Af Steen Østbjerg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

At Gundsølille SG&IF's serie 4-hold indledte 2017/18-sæsonen med en hjemmekamp mod Hundige, huskes af spillerne ikke så meget på grund af nederlaget på 2-1, men mere på grund af et sjældent set overfald begået af en af linjevogterne.

Kampen blev afviklet lørdag den 19. august sidste år, og blandt tilskuerne var en 42-årig mand - en selvstændig erhvervsdrivende, som er far til en af spillerne på Hundige-holdet.

Den 42-årige blev bedt om at fungere som linjevogter under kampen, og det indvilgede han i.

I retten, hvor kampens efterspil nu er afgjort, var de implicerede enige om, at balladen blev udløst af, at en Gundsølille-spiller lavede en tackling på en Hundige-spiller.

Dommeren dømte frispark, men for linjevogteren var det slet ikke nok. Han løb ind på banen og plantede et knytnæveslag lige på kæben af Gundsølille-spilleren, mens han råbte: »Nu slapper du fandme af!«

Så langt var alle enige, og linjevogteren erkendte at have slået én gang. Derefter opstod der tumult, sagde han, og »i den forbindelse kunne det da godt tænkes, at han var kommet til at ramme nogle andre.«

Den tacklende spiller blev undsat af en holdkammerat, der ilede til og forsøgte at lægge sig imellem og berolige linjevogteren. Idet han nåede inden for rækkevidde, vendte linjevogteren sig mod ham og gav også ham et slag med knyttet næve på venstre kind, så spilleren mistede balancen, hvorefter der faldt endnu et slag, der ramte ham på næsen og kinden. Derefter blev linjevogteren pacificeret af andre spillere.

I det store billede var det kun linjevogterens egen forklaring, der skilte sig ud, og samlet var der så mange lighedspunkter i de forskellige vidners forklaringer, at retten fandt det tilstrækkeligt bevist, at linjevogteren havde slået begge spillere.

Straffen blev udmålt til 60 dages betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste, idet der blandt andet blev lagt vægt på, at det var personer på henholdsvis 16 og 19 år, der var ofre for den 42-åriges aggressioner.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk