21. januar 2019
Der er lektiecafé for flygtninge på Viby Bibliotek hver mandag eftermiddag. Birgitte Skallerup er måske ny frivillig, og her hjælper hun Habibullah Bayat med at forstå nogle regler om taxakørekort. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Der er lektiecafé for flygtninge på Viby Bibliotek hver mandag eftermiddag. Birgitte Skallerup er måske ny frivillig, og her hjælper hun Habibullah Bayat med at forstå nogle regler om taxakørekort. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flygtninge på café: Skal vi ikke bare snakke dansk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flygtninge på café: Skal vi ikke bare snakke dansk?
Roskilde - 13. februar 2018 kl. 16:57
Af Britt Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hver mandag er der lektiecafe for flygtninge på Viby Bibliotek. Bag den står et par frivillige, som godt kunne bruge nogle flere til at hjælpe den lille gruppe flygtninge, Viby har.

arrow Læs også: Stadig færre flygtninge forventes at komme til Roskilde

Habibullah Bayat kommer ind ad døren til det rum på Viby Bibliotek, hvor der er lektiecafé. Han smiler stort og hilser på de andre i rummet.

Han fortæller på dansk med kraftig accent Jørgen Kloster, at han skal bruge hjælp til at finde ud af, hvad der sker med hans ansøgning om at få tilladdelse til at køre taxa.

Lektiecaféen begyndte for halvandet år siden, da der kom mange flygtninge til Danmark, også til Viby.

- Vi har været oppe på 10-15 flygtninge, som skulle hjælpes, fortæller Jørgen Kloster, som sammen med Jette Kjeldsen er frivillig i caféen.

I begyndelsen var de fem-seks frivillige, men lige som antallet af flygtninge er dalet, er de frivillige også blevet færre.

I caféen kommer der i øjeblikket en familie fra Syrien, en familie fra Afganistan og et par unge mænd fra Eritrea.

- Vi sidder ikke og er specialister eller sagsbehandlere. De, som kommer i caféen, har det til fælles, at de vil stå på egne ben og klare sig selv, siger Jørgen Kloster og fortæller, at i caféen får flygtningene både lektiehjælp, hjælp til at forstå breve fra det offentlige, hjælp til jobsøgning, hjælp til at forstå det danske samfund eller bare lokalområdet.

- Nogle gange kommer de bare og siger: »Skal vi ikke snakke dansk?« fortæller Jørgen Kloster.

Optimalt set skal der være mindst to frivillige hver mandag, når caféen finder sted fra klokken 16-18. Hvis der kommer flere frivillige, behøver de frivillige ikke at komme hver uge.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET Roskilde tirsdag den 13. februar. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

arrow Her kan flygtninge være andet end et sagsnummer
13. november 2017 kl. 18:32 Opdateret: kl. 11:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk