16. november 2018
Michael Falch trak flest mennesker ved årets fire byparkkoncerter. Hvis ikke der kommer flere penge på næste års budget, må publikum nøjes med mindre navne eller færre koncerter. Foto: Anders Ole Olsen
Michael Falch trak flest mennesker ved årets fire byparkkoncerter. Hvis ikke der kommer flere penge på næste års budget, må publikum nøjes med mindre navne eller færre koncerter. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere penge eller mindre musiknavne til parkkoncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere penge eller mindre musiknavne til parkkoncerter
Roskilde - 08. november 2018 kl. 12:25
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byparkskoncerterne i Roskilde har sejret ad helvede til. De fire årlige sommerkoncerter er blevet så populære, at arrangørerne fra spillestedet Gimle ikke længere kan få det til at løbe rundt.

arrow Læs også: Frivillig arbejdskraft giver underskud for byparkskoncerter

Det kan lyde paradoksalt, men mange tilskuere giver også flere omkostninger til toiletter, lyd, Koda-penge m.m. Oveni stiger musikernes priskrav, så de 735.000 kroner, som kommunen i år afsatte til koncerterne, slår ikke længere til.

Derfor er beskeden fra Gimle, at der enten skal gives flere penge, eller også kommer der fremover mindre navne på plakaten og dermed færre tilskuere.

- Vi er sindssygt glade for at lave de her arrangementer. Vores positive problem er, at vi har fået byparkskoncerterne til at vokse, fra da vi overtog dem i 2012. Dengang var det fantastisk, hvis der kunne komme et par tusind til et enkelt arrangement, og det er bare sådan, at jo flere gæster der kommer, jo dyrere bliver det for at afholde dem, siger Lars Sloth, der er leder af spillestedet Gimle.

Kultur- og idrætsudvalgsformand Claus Larsen (S) er åben overfor at finde flere penge.

Han mener, at koncerterne er blevet en så stærk attraktion, der også trækker mange tilskuere fra andre kommuner, at det vil være en skam at nedskalere.

- Jeg synes, vi har nogle rigtig fede arrangementer i Byparken, og dem vil jeg arbejde hårdt for, at vi stadig har. Nu har vi fået det op på et niveau, vi gerne ville have, og så vil det være synd, hvis vi skal drosle ned ved at skære i antallet af koncerter eller hyre navne, som ikke er på samme niveau, siger han.

arrow Her er de 13 bedst besøgte koncerter på Gimle
22. september 2018 kl. 07:21 Opdateret: kl. 17:24
arrow Se billederne: Flyvende Falch fyldte Byparken
01. august 2018 kl. 09:28 Opdateret: kl. 09:52

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk