23. juni 2021
Badevandet ved Klinten er ikke altid lige rent. Foto: Peter Andersen
Badevandet ved Klinten er ikke altid lige rent. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere år før badevand atter kan måles rent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere år før badevand atter kan måles rent
Roskilde - 10. maj 2021 kl. 18:53
Af Lars Kimer

Hvornår skal badeglade borgere forvente at kunne bade i Salvadparken og Lille Valby Strand ved Roskilde Fjord uden at skulle tænke på, om badevandet nu også har badevandskvalitet?

Ved Salvadparken er der udløb fra Hove Å, og ved Lille Valby Strand er der udløb fra Maglemose Å. Længere oppe ad Maglemose Å har man for nylig lukket Ågerup Renseanlæg.

Spørgsmålet blev bragt op i klima- og miljøudvalget af Venstre, og det førte til en drøftelse af forholdene ved de to badesteder samt ved Klinten i Jyllinge.

- I forhold til målinger af badevandkvalitet, så er der det at sige, at de målinger, vi regner badevandskvalitet ud fra, er et gennemsnit af de seneste fire års målinger. Så der går faktisk fire år, før vi i målingerne kan se, om det, vi har gjort, har en effekt. Ved Salvadparken har vi fx afskåret en ledning fra at udlede. Hvilken effekt får det? Og ved Lille Valby Strand har vi ikke længere vandet fra renseanlægget i Ågerup. Hvad effekten er af det, venter vi fortsat på at se, siger Karim Arfaoui (S), formand for udvalget.

Klinten i Jyllinge blev også nævnt. De senere somre har der nemlig været perioder, hvor badning er blevet frarådet.

- Hvis vi skal igangsætte foranstaltninger, der skal sikre Klinten som badested, også når vi har haft voldsomme regnskyl, så må vi se på, hvilke andre projekter vi har i vores klimatilpasningsplan. Vi skal tage de væsentligste projekter først. Lige nu står det væsentligste arbejde på at sikre, at folk ikke får vand ind i deres kældre i et område af Roskilde, som sidste år blev hårdt ramt under et skybrud. Så om - og eventuelt hvornår - vi skal sikre badning alle dage ved Klinten, kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger udvalgsformanden.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk