7. august 2020
Det er otte år siden, Roskilde Forsyning tog hul på at forsyne Himmelev med fjernvarme. Snart bliver der taget hul på sidste etape, som omfatter næsten 900 boliger, hvoraf langt hovedparten i dag har gasfyr. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det er otte år siden, Roskilde Forsyning tog hul på at forsyne Himmelev med fjernvarme. Snart bliver der taget hul på sidste etape, som omfatter næsten 900 boliger, hvoraf langt hovedparten i dag har gasfyr. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjernvarmen rulles ud i sidste del af Himmelev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjernvarmen rulles ud i sidste del af Himmelev
Roskilde - 12. juli 2020 kl. 11:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart er der mulighed for at lukke det sidste gas ud af Himmelev, når Fors tilbyder grøn fjernvarme til de knap 900 boliger, der endnu ikke har fået fjernvarme.

arrow Læs også: Fjernvarmen spreder sig

Det er nu blevet vedtaget, at det sidste, store område i Himmelev med gas som varmekilde skal forsynes med nem og klimavenlig fjernvarme. På Fors A/S' bestyrelsesmøde blev det besluttet, at resten af Himmelev skal have muligheden for at blive tilsluttet byens store fjernvarmenet.

Dermed bliver områdets sidste gaslomme lukket med udbygningen af Himmelev, hvis kunderne vælger den grønne løsning og skifter til fjernvarme.

Regeringen har med massiv opbakning fra stort set alle partier i Folketinget netop vedtaget en klimaaftale, hvor de er enige om, at olie og naturgas skal udfases, og at der i stedet sættes skub i konverteringen til blandt andet grøn fjernvarme.

Store dele af Himmelev har allerede skiftet til fjernvarme. Det gælder blandt andre den østlige del af Himmelev samt Himmelev Sognevej og senest Klostervej, Strandparken og Strandhøjen. Nu får ejerne af de sidste 900 boliger også tilbuddet. I de dele af Himmelev er 85 procent af husene forsynet med gasfyr.

Prisen er dog endnu ikke kendt. Det skyldes, at Folketingets klimaplan stadig er helt ny og mangler at blive udmøntet konkret, og både Fors og andre forsyningsselskaber venter stadig på, hvad det konkrete resultat af aftalen bliver.

- Vi ved, at regeringens udspil er, at der skal være en økonomisk gulerod for kunderne ved at skifte til grønne alternativer. Når vi kender omfanget af det økonomiske tilskud, står vi klar til at rykke ud med grøn fjernvarme til kunderne i Himmelev, siger Fors' administrerende direktør, Michael Brandt.

Fors har netop sendt breve til boligejerne og kontakter igen alle, der kan få fjernvarme, når priserne og den konkrete plan for udbygningen er på plads, og når det er muligt at tilmelde sig som ny fjernvarmekunde. Efter planen vil fjernvarmenettet i Himmelev være fuldt udbygget om fem år.

arrow Fjernvarmeprojekt sat på pause
08. oktober 2013 kl. 12:16 Opdateret: kl. 23:46
arrow Fjernvarme bliver alligevel frivillig
19. januar 2013 kl. 04:00 Opdateret: kl. 09:01
arrow Fjernvarme til Vindinge og Veddelev?
13. januar 2013 kl. 10:42 Opdateret: kl. 09:04
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk