18. januar 2021
Vor Frue Skole, Roskilde
Vor Frue Skole, Roskilde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire skoler bliver lagt sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire skoler bliver lagt sammen
Roskilde - 29. august 2018 kl. 20:35
Af Steen Østbjerg

Det bliver langt hen ad vejen skolebestyrelserne, der kommer til at vælge modellen for de besparelser på folkeskoleområdet, som er en væsentlig del af det budgetforlig, som onsdag blev indgået mellem S, V, DF, K og R.

arrow Læs også: Storskole i Jyllinge har fundet nyt navn

Budgetaftalen indebærer blandt andet, at Vor Frue Skole omdannes til en ren indskolingsskole med samlæsning af 0. og 1. klasse samt 2. og 3. klasse, at Dåstrup Skole og Peder Syv Skolen lægges sammen til én skole med én bestyrelse og ét skoledistrikt, men med to matrikler og potentielt to forældreråd, og at Jyllinge Skole og Baunehøjskolen ligeledes lægges sammen til én skole på to adresser.

I forhold til Viby og Jyllinge har budgetpartierne imidlertid ikke lagt sig fast på detaljer. Om der skal være indskoling og mellemtrin på den ene skole og udskoling på den anden, om der skal indskoling og mellemtrin på begge skole og udskoling på en af skolerne, eller om der skal findes en helt tredje model, som sikrer en mere ligelig fordeling af eleverne - det bliver i vid udstrækning overladt til skolebestyrelserne at finde frem til, og det skal de i gang med meget snart. Inden 15. januar næste år skal de have meldt tilbage til byrådet, hvordan de ønsker at organisere sig, og hvilket navn de ønsker at bruge.

- Resultatet af budgetforhandlingerne er et oplæg, der ikke er færdig. Vi lægger op til at diskutere med det skolebestyrelser, medarbejdere og forældre, så vi finder de løsninger, der er de rigtige for de enkelte distrikter, siger borgmester Joy Mogensen (S).

Jeppe Trolle (R) har længe talt for at lukke Vor Frue Skole helt, og han havde også foretrukket at tage et clean cut. Alligevel tror han på, at den valgte fremgangsmåde nu meget vel kan være med til at sikre fremtiden for kommunens mindste skole. Det skyldes blandt andet, at kommunen satser på, at børneinstitutionen Spiloppen vil flytte ind på skolen, hvilket både giver en bedre udnyttelse af lokalerne og en styrkelse af fødekæden til skolen.

- Samlæsningen af klasser gør også, at nogle af de økonomiske problemer, skolen har haft, bliver løst, samtidig med at man undgår de små klasser, som har gjort, at nogle forældre i Vor Frue måske ikke har syntes, at det var attraktivt at sende sine børn på Vor Frue Skole. Her løser vi problemerne både med økonomi og med kvalitet, og det er en god chance for Vor Frue Skole. Hvis manøvren lykkes, bliver det rigtig godt, siger Jeppe Trolle.

arrow Borgmester beklager lærerflugt - men ikke skolesammenlægninger
01. februar 2019 kl. 14:31 Opdateret: kl. 12:07
arrow Lærere forsvinder i stor stil fra sammenlagte skoler
01. februar 2019 kl. 12:22 Opdateret: kl. 11:46
arrow Skoler frygter flere sammenlægninger
19. januar 2019 kl. 04:31 Opdateret: kl. 17:12
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk