29. november 2020
De fire anholdte fremstilles fredag eftermiddag i grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Foto: Thomas Olsen
De fire anholdte fremstilles fredag eftermiddag i grundlovsforhør i Retten i Roskilde. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire anholdt for storstilet bedrageri af ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire anholdt for storstilet bedrageri af ældre
Roskilde - 30. oktober 2020 kl. 15:06

Fire mænd er fredag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som mistænkte i et større sagskompleks om bedrageri over ældre borgere ved at franarre dem deres betalingskort eller få adgang til deres netbankoplysninger.

arrow Læs også: Svindlere har snydt ældre kvinder over det meste af Sjælland

Midt- og Vestsjællands Politi har gennem den senere tid modtaget en del anmeldelser fra ældre borgere, som uopfordret var blevet kontaktet af personer, der udgav sig for at være ansat i fx ofrenes pengeinstitut eller i Nets.

Under foregivelse af, at der var problemer med enten et betalingskort eller mistænkelige transaktioner på ofrenes bankkonti fik personerne herved overtalt ofrene til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger.

Efterforskning i bedragerisagerne førte politiet på sporet af fire mænd, som blev anholdt på Sjælland torsdag eftermiddag. De anholdte, der er i alderen 17-21 år, var ved anholdelsen i besiddelse af flere betalingskort tilhørende ofre for deres kriminalitet.

- De anholdte er mistænkte i en lang række af sager om grov udnyttelse af især ældre borgeres tillid til ansatte inden for bankverdenen. Den tillid har de pågældende groft misbrugt for at opnå en økonomisk vinding på andres bekostning, siger politikommissær Martin Eise Eriksen, som leder efterforskningen.

De anholdte mistænkes for at have snydt ældre borgere siden slutningen af september og er foreløbig sigtet for 13 forhold begået i primært Midt- og Vestsjællands politikreds, men også på Vestsjælland g i Nordsjælland, hvor de fire blev anholdt torsdag.

- Det samlede beløb i sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kroner, men beløbet kan sagtens nå at blive højere under vores fortsatte efterforskning, siger Martin Eise Eriksen.

Efterforskningen som grundlag for mistanken mod de fire mænd har vist, at de formentlig kan mistænkes for yderligere forhold mange steder på Sjælland, så politikredsene vil arbejde sammen om at få optrevlet deres aktiviteter.

Grundlovsforhøret finder sted for lukkede døre, fordi efterforskningen stadig befinder sig på et tidligt stadie, og fordi der sandsynligvis stadig er personer, som har medvirket til bedragerierne, på fri fod.

arrow Bedragere kan have udset sig sine ofre på navnet
31. oktober 2020 kl. 05:06 Opdateret: kl. 17:14
arrow Ville franarre to ældre deres penge
23. oktober 2020 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
arrow Lejre oplever bølge af ny svindel rettet mod ældre
15. oktober 2020 kl. 12:57 Opdateret: kl. 11:51
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk