19. juli 2019
Roskilde-forfatteren Dorthe Emilie Røssell har indgået en filmatiseringsaftale med Nimbus Film om hendes bog "Jeg brød et løfte," der handler om hendes barndom under 2. verdenskrig.
Roskilde-forfatteren Dorthe Emilie Røssell har indgået en filmatiseringsaftale med Nimbus Film om hendes bog "Jeg brød et løfte," der handler om hendes barndom under 2. verdenskrig.
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Filmfolk interesseret i Roskilde-forfatters bog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmfolk interesseret i Roskilde-forfatters bog
Opdateret 23. december 2009 kl. 14:24
Roskilde - 22. december 2009 kl. 12:34
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Roskilde: Selskabet bag biografsuccesen "Flammen og Citronen", Nimbus Film, har set sig lun på endnu en historie om besættelsestiden, nemlig Roskilde-forfatteren Dorthe Emilie Røssells erindringsbog "Jeg brød et løfte".

Hun har indgået en aftale med selskabet om, at der skal laves en film baseret på hendes oplevelser som barn under 2. Verdenskrig med en far, der var med i modstandsbevægelsen i København.

- Det bliver ikke en film om mig, men en film over bogens tema om en lille pige under besættelsen, siger Dorthe Emilie Røssell.

Hun blev blandt andet brugt som kurer for faderens modstandsgruppe og fragtede illegale effekter i sin dukkevogn. Men hun oplevede også sine forældre blive arresteret og så sin far blive pisket af den berygtede Gestapo-bøddel Ib Birkedal Hansen i Shellhuset, ligesom hun selv blev truet med en pistol af Birkedal.

"Jeg brød et løfte" udkom i 2007 på det lokale forlag Batzer & Co. og blev en overraskende stor succes, der fik rosende omtale i flere af de store aviser. Til dato har bogen solgt omkring 4000 eksemplarer.
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk