6. maj 2021
Roskilde Festival Højskole er ikke nået så langt med udearealer, som de kunne have håbet. Det skal nok blive færdigt til åbningen i januar, men det ufærdige syn kan gøre det svært at overbevise potentielle elever. Foto: Kristian Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Festival Højskole er ikke nået så langt med udearealer, som de kunne have håbet. Det skal nok blive færdigt til åbningen i januar, men det ufærdige syn kan gøre det svært at overbevise potentielle elever. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festivalhøjskole må kæmpe for de sidste elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalhøjskole må kæmpe for de sidste elever
Roskilde - 10. november 2018 kl. 07:09
Af Kristian Jørgensen

Det går ikke længere helt så let for Roskilde Festival Højskole med at få fyldt skolen op til åbningen i januar. Allerede i april var den nye højskole fyldt halvt op med 40 tilmeldinger, men siden er det ikke gået så tjept.

arrow Læs også: Eleverne har taget styringen på ny højskole

Højskolen mangler 20 elever for at nå målsætningen på 80, når det første kuld starter til januar. Skolen står endnu ikke færdig, og det gør det sværere at hverve de sidste elever.

Skolebygningen bliver klar til indretning 3. december, men det halter mere med udearelaerne, som dog bliver færdige, inden eleverne ankommer 6. januar.

Forstander Jesper Øland kan se på nogle af de højskolesøgende, at de er skeptiske ved synet af det ufærdige ydre, når de er på rundvisning. Det kan være medvirkende til, at det ikke er gået så let med de sidste tilmeldinger, men det er ikke den eneste forklaring.

Da eleverne væltede ind i foråret, kom tilmeldingerne fra kernepublikummet, som ville på Roskilde Festival Højskole frem for alt andet. Nu kæmper skolen om ansøgere, der også kigger i mange andre retninger.

- Vi har fået fat i de firstmovers, der bare vil gå her og er ligeglade, om der er brosten på udearealerne. Det sidste halve år har vi konkurreret om de klassiske højskoleelever. De søger i høj grad hen, hvor deres venner og bekendte har anbefalet, og det er de højskoler, hvor de selv har gået. Vi er en helt ny højskole og har ikke de tidligere elever, så vi skal arbejde ekstra hårdt, samtidig med, at vores udearealer ligger ret øde hen, siger Jesper Øland.

arrow Jesper giver festivalhøjskolen et flygel til 100.000 kr.
24. januar 2019 kl. 15:54 Opdateret: kl. 13:30
arrow Festival-højskole: - Den skal give mig et forspring
17. december 2018 kl. 11:30 Opdateret: kl. 11:04
arrow Færdig højskole giver forstanderen gåsehud
08. december 2018 kl. 14:48 Opdateret: kl. 15:39
Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk