16. oktober 2021
Forstander Hans Christian Nielsen håber at se elever på Roskilde Festial Højskole igen til maj. Lige nu må eleverne klare sig med morgensang og lidt undervisning over nettet. Foto: Kim Rasmussen
Forstander Hans Christian Nielsen håber at se elever på Roskilde Festial Højskole igen til maj. Lige nu må eleverne klare sig med morgensang og lidt undervisning over nettet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festivalhøjskole håber at se elever igen til maj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Festivalhøjskole håber at se elever igen til maj
Roskilde - 17. april 2020 kl. 13:08
Af Kristian Jørgensen

Det er ikke det store melodrama, der udspiller sig, når forstander Hans Christian Nielsen skal forholde sig til, at Roskilde Festival Højskole ikke kommer med i næste skridt i samfundets genåbning.

arrow Læs også: Højskole: Sundhedsstyrelsen er en flok amatører

- Der er ikke andet at gøre end at notere sig sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vurderinger lige nu. Det tager vi til efterretning og håber, at tallene bliver ved med at være lige så gode som de seneste uger, så vi måske kan komme med i næste runde, siger han.

Taler stadig sammen

Den fortsatte lukning af højskolen er selvfølgelig en bet for de 98 elever, som nu sidder derhjemme. Her deltager de i morgensamlinger og noget undervisning online, men lige netop en højskole kan aldrig erstattes med et webkamera.

- Det var jo ikke det, de havde håbet på, men jeg synes, de udviser stort samfundssind og forståelse for situationen. Vi taler også en del om, at vi er ret stolte af vores politikere og vores demokrati - den måde de har håndteret det på, siger forstanderen.

Jens Wollesen   SJ-MEDIER

Morgensangen lever stadig på Roskilde
Festival Højskole. Ikke som fysisk
fællessang, men over nettet.
Foto: Jens Wollesen


Kan komme tilbage

Som tiden går, æder den sig gennem den højskoletid, som de nuværende elever skulle bære med sig gennem resten af livet. Så er det kun et plaster på såret. at de får refunderet penge for deres mistede ophold, når højskolen får penge fra statens hjælpepakke

- Vi har strikket et rigtig godt tilbud sammen, så de kan komme tilbage til efteråret til en helt særlig pris, hvis de har mulighed for det, og det har 32 af dem p.t. valgt at gøre. Det er det bedste, vi kan gøre i situationen, siger Hans Christian Nielsen.

Slutbraget er væk

Roskilde Festival Højskole vil kunne mærke et økonomisk tab af coronakrisen, da de blandt andet har mistet lejeindtægter fra amerikanske udvekslingstuderende.

Det skal de nok overleve, så det afbrudte forløb er det mest ærgerlige for højskolen. De håber nu at få eleverne tilbage i maj, så de kan afslutte deres ophold, men det bliver ikke med det brag af en afslutning, Roskilde Festival skulle have været.

- Det bliver en anden afslutning, vi skal lave sammen med dem. Hvad har vi ikke besluttet endnu, for det afhænger af, hvordan vi får lov at åbne, siger Hans Christian Nielsen.

arrow Højskoleelever kan nok komme tilbage efter pinse
22. maj 2020 kl. 17:24 Opdateret: kl. 12:09
arrow Højskole må forblive lukket - men efteråret ser godt ud
17. april 2020 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:37
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk