15. september 2019
Dansk Retursystem tester en pantautomat på Roskilde Festival. Til efteråret tager de den endelige beslutning, om den skal bredes ud i hele Danmark. Det smarte ved automaten er, at man kan komme af med 90 stykker pant på cirka 20 sekunder. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

Dansk Retursystem tester en pantautomat på Roskilde Festival. Til efteråret tager de den endelige beslutning, om den skal bredes ud i hele Danmark. Det smarte ved automaten er, at man kan komme af med 90 stykker pant på cirka 20 sekunder. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festivalgæster tester fremtidens pantautomat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festivalgæster tester fremtidens pantautomat
Opdateret 01. juli 2016 kl. 11:20
Roskilde - 30. juni 2016 kl. 15:13
Af Lars Kimer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan snart være slut med at fumle med pantdåser og tyskerdåser foran automaten. På Roskilde Festival tester Dansk Retursystem nemlig et supplement til den almindelig kendte pantautomat, hvor du putter et stykke pant i ad gangen.

arrow Læs også: Roskilde Festival står fast: Beholder pantboder

Konceptet er ganske enkelt. Du skal i dit lokale supermarked købe pantposer, to for 12 kroner, og når du afleverer en pose, får du seks kroner retur.

- Posen fylder du op hjemme hos dig selv, og når du kommer til pantstationen, så sætter du den fyldte pose på båndet, lige som du kan gøre med en fyldt ølkasse, forklarer Louise Nielsen fra Dansk Retursystem.

Så sætter du dit dankort i automaten, og automaten parrer så dit dankort med den stregkode, der er på posen. Det hele tager under 20 sekunder, og så kan du ellers bruge din fritid på noget andet.

Posen køres ud til Dansk Retursystem i Hedehusene hvor indholdet sorteres, og i løbet af 10 dage har du pengene på dit dankort.

Automaten tager også imod tyskerdåserne, og skulle der være en enkelt eller to flasker uden pant, så gør det ikke noget.

- Vi vil rigtig gerne have tyskerdåserne og andre dåser uden pant. Ved at genanvende en dåse sparer man nemlig 95 procent af den energi og ressourcer, det koster at lave en dåse af helt nye materialer, forklarer Louise Nielsen.

I dag testes automaten også på genbrugspladser i Høje Taastrup, Køge og Slagelse, og til efteråret skal Dansk Retursystem tage en beslutning, om automaten skal bredes ud til hele landet. Det bliver ikke nødvendigvis i supermarkederne, at panten så skal afleveres i fremtiden.

- Det vil måske give lige så god mening på genbrugspladsen eller ved trafikale knudepunkter eller megacentre. Vi skal beholde de gamle pantautomater, så folk nemt kan komme af med få stykker pant, som de kan i dag. Men for folk med lidt større mængder, så er der virkelig meget tid at spare med den nye automat, siger Louise Nielsen.

arrow Færrre pant-problemer på Roskilde Festival
30. juni 2016 kl. 14:08 Opdateret: kl. 14:17
arrow Sådan vil Roskilde Festival undgå nyt pant-kaos
25. maj 2016 kl. 12:15 Opdateret: kl. 10:02
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS PAPERBOY
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk