28. september 2021
THOMAS OLSEN
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival-pis ender som nye fadøl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival-pis ender som nye fadøl
Opdateret 25. juni 2015 kl. 13:10
Roskilde - 03. juni 2015 kl. 12:43
Af Lars Kimer

Den urin, som festivalgæsterne kommer af med ved dette års Roskilde Festival, ender som gødning til maltbyg på en mark ved Køge og i sidste ende som øl. Og dermed er cirklen sluttet.

Det er tanken bag et projekt, som Roskilde Festival og Landbrug & Fødevarer kalder »Fra pis til pilsner«. De to har til lejligheden opfundet ordet »beercycling«, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Festival-pis-øl: Usikkert om gæster får lov at smage

- Det handler om at vende vores tilgang til »affald«. Den meget festival-urin er i dag en belastning for miljøet og i første omgang for kloaksystem og renseanlæg i Roskilde. Med projektet vender vi de mange liter til at være en ressource, siger Leif Nielsen, kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer.

Alt i alt skal der opsamles mellem 100.000 og 250.000 liter urin på festivalen. Går alt efter planen, vil Roskilde Festivals gæster i 2017 kunne drikke øl, som de selv har leveret gødningen til.

Landbrug & Fødevarer ser på den lange bane projektet som et forsøg på at vende de mange nærringstoffer som ophobes i vores store byer, til noget positivt.

Alle taler om bæredygtighed, cirkulær økonomi og Danmarks rolle som mønsterelev i den globale klasse. Det kræver nytænkning, og den vil vi gerne være med til at levere. Med den stigende urbanisering på globalt plan, så er det bydende nødvendigt, at vi får recirkuleret de næringsstoffer, som i højere og højre grad koncentreres i byerne, hvor vi ser dem som et problem, siger Leif Nielsen.

arrow Beercycling-projekt var langt fra noget pis
08. juli 2015 kl. 13:37 Opdateret: kl. 15:15
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk