30. maj 2020
Roskilde Festival står til at miste en del af sit campingområde, når grusgravningen går i gang i den del, hvor blandt Clean Out Loud holdt til i år. Foto: Jens Wollesen
Roskilde Festival står til at miste en del af sit campingområde, når grusgravningen går i gang i den del, hvor blandt Clean Out Loud holdt til i år. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival frygter at grusgrave ikke bliver fyldt op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival frygter at grusgrave ikke bliver fyldt op
Roskilde - 09. juli 2019 kl. 15:20
Af Kristian Jørgensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grusgravningen begynder nu at æde sig ind på Roskilde Festivals campingområder, og det tager kun til i omfang de kommende år, så festivalen bliver meget presset i forhold til at finde arealer, hvor gæsterne kan slå deres telte op.

arrow Læs også: Vil grave grus helt op til motorvejen

Det er ikke mange år siden, festivalen havde lignende udfordringer med en stor grusgrav lige uden for selve Dyrskuepladsen, men denne gang er det ikke værre. Ikke kun på grund af omfanget af grusgravning, men især fordi ændret lovgivning betyder, at festivalen slet ikke kan vide sig sikker på, at de får lov at fylde op hullerne op igen, når gruset er gravet færdigt.

Det er en kompliceret proces at få lov til at fylde grusgravene op igen, hvor festivalen er afhængig af, at der kan findes en opfyldningsmetode, som ikke bringer grundvandsinteresser eller andet i fare.

For at det kan lade sig gøre, er de afhængige af samarbejdet med grusgravningsfirmaerne, der skal søge om tilladelse, samt kommunen og andre interessenter.

Chancen for at det lykkes, kender Roskilde Festival ikke selv.

- Det er meget, meget svært at sige. Det kræver i hvert fald, at vi alle sammen gør vores allerbedste og taler så tæt sammen som muligt for at gøre det rigtigt. Hvis den rigtige løsning ikke findes, kan det selvfølgelig ikke lade sig gøre, men det er vigtigt for os, at alle gode kræfter går sammen for, at det lykkes, siger Henrik Bondo Nielsen, divisionschef for blandt andet arealerne på Roskilde Festival.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag den 9. juli. Du kan købe adgang til at læse dagens avis på linket her:

arrow Kommunen vil have lukket støvende huller i grusgrav
12. november 2019 kl. 19:34 Opdateret: kl. 14:59
arrow Ansøgning om grusgrav ved Roskilde Festival vækker bekymring
12. november 2019 kl. 15:45 Opdateret: kl. 14:57
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk