19. oktober 2019
Roskilde Festival vandt to priser ved European Festival Awards. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Roskilde Festival vandt to priser ved European Festival Awards. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival får pris for indsats mod krænkere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival får pris for indsats mod krænkere
Roskilde - 17. januar 2019 kl. 09:51
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Roskilde Festival hentede to priser ved den årlige uddeling af European Festival Awards, der er den internationale festivalbranches svar på Oscar-uddelingen. Udover at vinde prisen for Line-Up of the Year, dvs. bedste musikprogram, modtog festivalen en Health & Safety Innovation Award for sin indsats mod grænseoverskridende og seksuelt krænkende adfærd.

arrow Læs også: - Jeg synes altid, der bliver råbt kommentarer efter én

Innovationsprisen gives til arrangører, der udvikler nye initiativer og projekter, der kan skabe mere trygge og sikre oplevelser på tværs af den internationale event- og festivalbranche.

Indsatsen med navnet Orange Together indeholdt blandt andet et nyudviklet dialogværktøj i form af et kortspil med titlen »Exploring lols, lust, love & limits«. 120 frivillige fra organisationer som Amnesty International og Sex & Samfund anvendte spillet til at få deltagerne på Roskilde Festival til at snakke om samtykke, gråzoner, kønsroller og grænseoverskridende adfærd.

Derudover involverede festivalen en række faglige organisationer, institutioner og eksperter med et mål om at samle viden på tværs og skabe netværk, så festivalen kan fungere som en platform for viden og forandring.

- Vi ser innovationsprisen som udtryk for, at konkrete indsatser mod grænseoverskridende og krænkende adfærd har høj relevans på tværs af arrangementer og landegrænser, og at den europæiske festivalbranche gerne vil sætte de svære samfundsdebatter på dagsordenen. Vi valgte med Orange Together at sætte fokus på unges personlige grænser gennem dialog frem for at bruge løftede pegefingre, og én af erfaringerne er, at unge gerne vil tale om det og også synes, at det er vigtigt, at vi tog fat på emnet. At tilgangen nu anerkendes af andre festivalarrangører gør kun vores motivation større, når vi videreudvikler indsatsen i det kommende år, siger Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde.

European Festival Awards er siden 2009 blevet uddelt i forbindelse med branchefestivalen Eurosonic Noorderslag i den hollandske by Groningen.

arrow Roskilde Festival får pris for terrorberedskab
19. januar 2018 kl. 10:37 Opdateret: kl. 10:37
Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / ROSKILDE AVIS
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 13. BREAKING-nyheder udsendes efter behov.
* skal udfyldes

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk