15. januar 2021
Historien om madboden Frikadiller, hvis navn i første omgang var for hård kost for Roskilde Festival, nåede vidt omkring i medielandskabet, men førte også til en hel del henvendelser til festivalens infocenter. Foto: Kristian Jørgensen
Historien om madboden Frikadiller, hvis navn i første omgang var for hård kost for Roskilde Festival, nåede vidt omkring i medielandskabet, men førte også til en hel del henvendelser til festivalens infocenter. Foto: Kristian Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Festival blev kimet ned af nervøse Travis Scott-fans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Festival blev kimet ned af nervøse Travis Scott-fans
Roskilde - 14. juli 2019 kl. 08:37
Af Lars Ahn Pedersen

Roskilde Festivals infocenter får henvendelser om alt mellem himmel og jord under festival. Festivalens magasin RoskildeNyt har lavet en oversigt over de sjoveste henvendelser fra dette års festival, og her er de fem af de bedste:

arrow Læs også: Glade foreninger: 48.000 burger og en flæskestegssandwich i minuttet

1. Den italienske fan
Inden Tears for Fears' koncert på Roskilde Festival fik infocentret en henvendelse fra en italiensk fan, som spurgte, om det var muligt at få bandets autografer«. Han var dog ikke selv til stede på festivalen og havde ingen planer om at rejse nordpå, så »if its not too much trouble« ...

2. Hvor længe gælder en endagsbillet?

Infocentret blev kimet ned af folk, der havde købt endagsbillet til torsdagen, hvor et af årets hovednavne, den amerikanske rapper Travis Scott, skulle optræde. Han var dog først sat til at skulle spille på Orange Scene klokken et om natten, og på det tidspunkt var torsdag som bekendt blevet til fredag. Infocentrets medarbejdere kunne dog berolige de bekymrede fans med, at festivalen opererer med en lidt anden døgnrytme end resten af samfundet, så ingen med endagsbilletter ville blive smidt ud ved midnat som en anden Askepot.

3. Musik til krokodiller
Festivalen modtager hvert år masser af henvendelser fra musikere verden over, som håber, at de kan få en plads i programmet. Ikke alle er dog lige heldige eller relevante. Festivalnyt tøver i hvert fald ikke med at kåre en henvendelse fra den mexicanske musiker Drilo til »årets mærkeligste«. Han skrev til festivalen for at gøre opmærksom på sit world music-album med et stykke musik for hver krokodilleart i verden. Til orientering for de nysgerrige tilføjer Festivalnyt, at Drilos musik er tilgængelig på Spotify.

4. For små kaffekopper
Infocentret hørte også fra en campinggæst, som klagede over størrelserne på kaffekopperne på festivalen. Vedkommende var dog også konstruktiv og tilbød selv at udarbejde en oversigt over kaffekop-størrelserne på pladsen.

5. Diller-gate
DAGBLADETs historie om Vigge Spejdernes madbod Frikadiller, der ændrede navn til Frikadeller efter en anmodning fra festivalen, afstedkom adskillige henvendelser til infocentret af mere eller mindre seriøs karakter.

En af dem lød sådan: »Hver dag oplever tusindvis af danskere at blive stigmatiseret på grund af deres deller, og jeg vil på vegne af landets såkaldt 'overvægtige' udtrykke min dybeste krænkelse over denne anvendelse af tyk-fobisk sprogbrug i markedsføringen af fedtholdige fødevarer. Den påståede sammenhæng mellem fedme og svinekød hører ikke dette årtusinde til, og jeg forventede mere af så progressiv en festival som Roskilde, der i årtier har udmærket sig ved kvindefrigørende arrangementer som 'Årets Roskilde-babe'.«

Festivalen endte hurtigt med at erkende, at der var begået en fejlvurdering, så boden får atter lov at hedde Frikadiller.

arrow Festivalen er en livsnerve for foreningslivet
06. juli 2019 kl. 13:51 Opdateret: kl. 17:21
arrow 7000 festivalgæster har betalt med deres armbånd
06. juli 2019 kl. 12:16 Opdateret: kl. 17:24
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk