4. august 2021
Bjørn Vesterggard Barfoed har interviewet Lars Seier i en suite på d?Angleterre og fodboldspiller William Kvist klos op ad omklædningsrummet. Derfor er lyden ikke altid lige god, men nu har Bjørn fået fingre i et indspilngsstudie. Han har desuden fået Mofibo som sponsor i den tredje sæson, der har premiere tirsdag den 30. juni.
Bjørn Vesterggard Barfoed har interviewet Lars Seier i en suite på d?Angleterre og fodboldspiller William Kvist klos op ad omklædningsrummet. Derfor er lyden ikke altid lige god, men nu har Bjørn fået fingre i et indspilngsstudie. Han har desuden fået Mofibo som sponsor i den tredje sæson, der har premiere tirsdag den 30. juni.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fertilitetsbehandling førte til podcastserie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fertilitetsbehandling førte til podcastserie
Opdateret 01. juli 2020 kl. 11:52
Roskilde - 30. juni 2020 kl. 16:13
Af Anna Weinø

På sit hjemmekontor i det spirende kvarter Toppen i Trekroner ved Roskilde sidder Bjørn Vestergaard Barfoed.

arrow Læs også: To stoikere stikker hovederne sammen på virtuel litteraturfestival

Han klipper sine seneste samtaler sammen til podcasts, der i løbet af de næste par måneder bliver udgivet på hjemmesiden rollemodellerne.dk.

For »Rollemodellerne« er titlen på podcasten, der er bygget op af interviews med kendte personer, der har arbejdet hårdt for at nå succes.

Det handler ofte om iværksættere, og Bjørn vælger tit folk, der er rollemodeller enten for samfundet eller ham selv, og som i hans øjne har gjort noget udover det sædvanlige.

Tirsdag den 30. juni udkommer første afsnit af tredje sæson, hvor Bjørn snakker med den tidligere administrerende direktør for Bang & Olufsen Tue Mantoni.

Selvom snart 100.000 mennesker har lyttet til Rollemodellerne, så var podcasten i første omgang kun adresseret én person - nemlig Bjørns fireårige søn, Valdemar.

Fertilitetsrollemodeller

- Du skal nok ikke regne med at få dine egne børn, sagde lægen til Bjørn i 2013, og der begynder historien om Rollemodellernes tilblivelse.

- Det var vores største drøm at stifte familie, og det var et hårdt slag, siger Bjørn og fortsætter:

- Men jeg tror på, at vi mennesker kan mere, hvis vi læner os op ad andres erfaringer. Jeg havde folk i mit netværk, der havde været igennem samme tur, og de blev en slags rollemodeller for mig.

Efter mere end tre års kamp kom Valdemar til verden.

Bjørn ønskede, at sønnen skulle vokse op med de bedste forudsætninger for at skabe succes, blive lykkelig og få et godt liv.

Hvad kan jeg gøre nu?

Tanken om, at man aldrig ved, hvad der sker, og at han måske ikke selv ville være der til at give sine erfaringer videre fik ham til at stille spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre lige nu?

Svaret blev at skabe en database af interviews med personer, der havde tilegnet sig mange flere erfaringer end Bjørn selv i deres vej til succes. Et kartotek af livserfaringer, som måde Bjørn og Valdemar kunne lære fra.

- Jeg vidste bare, jeg ville gøre det for ham, og så gik jeg i gang. Jeg havde aldrig lavet en podcast, men det er totalt et kærlighedsprojekt, siger Bjørn.

Tidløse erfaringer

Rollemodellerne findes i 40 episoder og indeholder kendte mennesker, der på en eller anden måde har været på en indre rejse, der kan virke inspirerende.

Blandt de inspirerende personligheder er bankmand Lars Seier, skuespiller Carsten Bjørnlund, lakridsmageren Johan Bülow, og Mia Wagner og Jacob Risgaard, der begge er dommere i Løvens Hule.

Alle disse er kendt af de fleste i dag og i fuld gang med karrieren, men vil de også være rollemodeller, når Valdemar er vokset op?

- De emner, vi taler om, er tidløse. Det er inspiration og konkrete historier, som man kan lære af nu, men også om 15 år, siger Bjørn.

Værktøjskasse til lykke

Bjørn er især optaget af startup-miljøet og iværksætteri. Om den voksne Valdemar bliver optaget af det samme, er ifølge Bjørn ligegyldigt.

- Han skal have sit eget liv. Jeg er bare ved at lave en værktøjskasse til ham, og jeg håber, han kan bruge den til det, der gør ham glad og lykkelig, siger Bjørn og fortsætter:

- Jeg håber, at Valdemar ser det for, hvad det er. At han ikke skal blive den nye Martin Thorborg, men i langt højere grad, at han kan lære af Martin Thorborgs rejse, og det kan lytterne også.

- Tallene taler sit tydelige sprog. Når kvinder skaber noget selv, så har de ofte haft en kvindelig iværksætter som forbillede, siger Bjørn Vestergaard Barfoed, der derfor ønsker at få flere kvinder med i programmet i løbet af tredje sæson.

arrow Niels er stoiker: Gamle grækere har givet bedre balance i livet
15. oktober 2020 kl. 18:24 Opdateret: kl. 10:48
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk